torstai 28. huhtikuuta 2011

Jäätilanne...heikko, mutta kestävä kuitenkin

Eilen sit vihdoinkin laskettiin vene vesille.... nooooo... ranta oli jäässä ja sitä piti ensin palan matkaa lykätä jäätä pitkin, mutta oma paattipaikka oli jo sulaa vettä, kuin myös lahti pohjoseen niin pitkälle kun näki ja samoin etelälle.

vielä on ranta jäässä


















Ei muuta kuin koittaan venholla kohti mökkirantaa. Tosi lupaavalta näytti alku... mutta... se jäälautta tuli vastaan ja vaikka koitettiin sitä kyntää auki, ei mahdettu mitään :(
Tavoite tuli kuitenkin saavutettua... Meidän paatti pitää olla aina ensimmäisenä laiturissa omalla paikallaan :)

"Kyntövakoo" edestä...

...ja takaa
Tänään on uusi yritys. Ite en kyllä pääse mukaan, mutta jos sit huomena jo oikeen mökille asti. Sitä odotellessa...
Kuvia tulee takuuvarmasti jos sinne päästään... ja päästäänhän me :)

maanantai 25. huhtikuuta 2011

Kesä tulee... oletko valmis?

Tätä ei meinaa millään uskoa todeks... on se kesä tulossa. Meri alkaa vapautumaan jääkannestaan, pörröiset herhiläiset menee kukasta kukkaan ja leskenlehdet kasvaa tienvarsilla.
Itseasiassa... mä pelastin pörriäisen, kun se oli juuttunu orvokin lehtiin.. raukalla oli niin paljon siitepölyä kropassa, että oli jääny jumiin. Tässä kuvaa... jos siitä saa selvää (otettu kännykällä)


Ja sit tietysti otin kuvan niistä leskenlehdistä, ja senkin kännykällä, eli kuva ei hivele silmää, mutta todistusaineistoks siitä on ;)


Vappua on tarkotus mennä juhlimaan saareen mökille. Jäätilanne vaikuttaa lupaavalta. Pitää muistaa ottaa kamera mukaan, niin saan siitäkin todistuskuvaa tänne :)

Kesän odotusta kaikille!

sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Pääsiäisen aikaan

En tiä mitä olen ajatellu... huomasin, että meillä on jääkaappi täynnä kananmunia! No ei se ny ihan täynnä ole, mut kolme viidentoista munan kennoo täynnä. Viimesen kennon ostin, kun ajattelin leipovani omenapiirakkaa ja luulin, ettei munia ole kotona paljoo. Kaikkein hauskinta tässä omenapiirakkajutussa onkin se, etten laittanu siihen munan munaa. Tässä kohtaan tulee varmaan mieleen, että mikäs se sellanen omenapiirakka on mihin ei munia tule... no se on tällänen:
kuva googlekuvahaku, kun en huomannu ottaa ite omasta :)
OMENATORTTU
4½ dl  piimää
3 dl     sokeria
75 g    sulatettua voita
           tai 4 rkl öljyä
2 tl      soodaa
2 tl      vaniliinisokeria
2 tl      kanelia
7½     vehnäjauhoja
Pinnalle:
4 omenaa viipaleina
kanelia
sokeria

- sekoita keskenään piimä, sokeri ja rasva
- sekoita kuivat aineet
- yhdistä kuivat aineet nesteeseen. Sekoita sen verran, että taikina on tasaista.
- laita taikina uunipellille jossa on leivinpaperi. Asettele omenaviipaleet pintaan ja ripota sokeri/kaneli päälle
- Paista 200 asteisessa uunissa 20-25 min.
Ripota jäähtyneen piirakan päälle tomusokeria, tarjoa vanilijakastikkeen tai jäätelön kanssa. Ilmankin torttu on hyvää :)

Elikäs... munia edelleen kaappi täynnä!

Iltasella pitää syödä jotain iltapalaa ja kun aineita löytyi, tehtiin iso kulhollinen katkarapusalaattia:
kerä jäävuorisalaattia
kuva googlekuvahaku
5 kpl tomaattia
1 kpl tuorekurkkua
2 pss katkarapuja
8 kpl keitettyjä kananmunia
päälle hyvää salaatinkastiketta
Ja siinähän se... saatiin melkein kennollinen munia tuhottua.
Ompahan pääsiäinen jo melkein ovella :)




Keittiö näyttää... miltä?

Tässä vaiheessa tulevan "kattohuoneistomme" keittiö alkaa hahmottumaan jo ihan kivasti. Kaapistot saatiin tänään suunnilleen paikoilleen. Sähkäriä ja putkimiestä tarvitaan seuraavaan vaiheeseen. On se vaan olevinaan NIIN vaikeeta laittaa ite kaapistoja, kun pitää tehdä reikää putkille ja sähköille ja kaikelle muulle kummalliselle. Ei se reiän teko, mutta se, että saa ne kohdalleen :)

 









Kertauksen vuoksi tässä kuva Ikean suunnittelukoneesta ja sit kaapistot paikallisen Puusuutarin pajasta kuvan perusteella. On niissä ny jotain samaa...
Ikean kuvasta poiketen lieden alle ei tule uunia, se tulee tuonne oikealla olevaan koloon. Muuten on kyllä samanlainen, ainakin jonkiverran :)

Ruokailutilaan tuli myös kiinteitä kaappeja ja ne saatiin myös tänään paikoilleen. Ovet on koivun väriset (ei erota kyllä kuvasta... Tän jutun kuvat otin kännykällä, kun kamera jäi kotiin. Kohtalaisia ne silti mielestäni on.
Peräseinä odottaa vielä tapettia. Tarkoitus olisi sellaista tummanruskeaa ja isokuvioista... olen siitä tainnutkin mainita aikaisemmassa tekstissä. Mutta... kertaushan on opintojen äiti. Oviaukkoihin listaa, sähköistystä, lattia-ja jalkalistaa yms. pikkulaittoa kanssa tila odottelee. Hitaasti hyvä tulee :)

Tässä vielä kuva lähemmin keittiöseinästä:
Astianpesukoneelle on paikka ensimmäisessä "lokerossa" ja yläkaapistojen väliin tulee sit tietysti se liesituuletin, mutta näistä siinä vaiheessa kun hommat etenevät.

sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Remppa jatkuu...

Maalari maalasi taloa, sinistä ja pun....

Eikä... meillä ei tule toistaiseksi kumpaakaan. Eteisen ja keittiö/ruokailu/olohuoneen seinille tuli Tikkurilan kikhernettä (kellertävää, lämmintä) ja jälkimmäisen tilan lattiaan erikoisleveetä harmaankellertävää laminaattia... sellasta lankun näköstä :)



 Kaksi ovea poistettiin karmeineen. Tulee hieman leveempi aukko. Jos oikeen tarkkaan kattoo, huomaa, että eteisen seinässä on ollu sitä punaista...
vaan saatiin hyvin peittoon. Muutenkin huoneiden seinillä on ollu tosi retrot värit. On sinistä, ruskeaa, oranssia. No, tapettia tai maalia päälle.



 Kulunut viikonloppu on menny ovien ja karmien maalaamisessa. Niin, eipä niitä ole ollut kuin 11 kpl näin alkuun. Lauantaina pohjamaalit ja sunnuntaina pinta.

Kodinkoneet tuli viime maanantaina/tiistaina. Kilpailutin neljä kodinkoneliikettä ja parhain tarjous tuli Expertiltä, tarkemmin Tampereen, Lielahden Expertiltä. Eikä päätökseen vaikuttanu kyllä toi paikkakunta, vaikka sieltä kotosin olenki ;)
Keittiö alkaa oleen siinä vaiheessa, että kaappeja odotellaan. Keittiön välitila vielä on hakusessa niin mielessä kuin muutenkin. Yks ajatus on ollu pleksi ja sen alle samaa tapettia mitä laitetaan vastakkaiselle, eli olohuoneen seinälle, sit on ollu myös sellanen metallilevy, mihin voitais tulostaa jotain kuvaa omalla tulostinkoneella. Kaakelit on unohdettu mahdollisuus.
Olishan se hieno, kun laittais kuvaa vaikka mökkirannasta ;)
maalattu, ei maalattu, maalattu...


Eteisen seinissä oli pääosin tota sinertävänharmaata väriä, mutta kuten ylempänäkin mainitsin, sitä oranssinpunaista oli myös. Tässä todisusaineistoa siitä:
 Tässä kohtaan ollaan eteiskäytävän puolivälissä. Sitä on kokonaisuudessaan vaan reilu 26m. Toisessa päässä on aamuaurinko ja toisessa ilta... Itä ja länsisiipi ;)

lauantai 2. huhtikuuta 2011

Toimistotiloista kodiksi

Joskus sitä ajattelee, että mitähän sitä tekis...

Nyt ei tarvii ajatella yhtään, kaikki vapaa-aika menee iloisesti uudessa projektissa nimeltään: TOIMISTOTILOISTA KOTI.
Sopivasti kattohuoneisto, koko toinen kerros omassa käytössä ;)

keittiöstä olohuoneeseen
olohuoneesta keittiöön, yhtä suurta tilaa











Siitä se sitten alkoi. Ensin pientä alustavaa suunnittelua ja seinienkaatoa. Kolmesta n.20 neliön suuruisesta huoneesta tulee yksi kokonaisuus. Jokaisessa tilassa on yksi seinä ikkunaa, joten valoa riittää.

 Keittiön suunnittelussa paperille, tuli jokunen epämääräinen kuvatus tehtyä. Sitten löysin netistä Ikean sivuilta ohjelman, jolla voi suunnitella keittiön koneineen ja laitteineen. Syötetään vaan mitat, ovien ja ikkunoiden paikat ja sitten vain kaappeja paikoilleen :)

 Vasempaan "aukkoon" tulee rosterinen astianpesukone, liesitason alle ei tule uunia. Uuni tulee (kuten kuvassa) oikeaan reinaan. Sokkelilautoja en halunnut, joten kaikki kaapistot tulee seisomaan omilla jaloilla.
Jotain pientä "fiksaamista" mitoituksissa tulee, kuten oikeanpuoleinen kaappi ei tule kuvan osoittamalle korkeudelle asti yms...

pohjatyöt käynnissä tulevalle keittiöseinälle

 Remppaa tehdään pääosin itekseen ja meiltähän se käy... "Ollaan sen verta paljon näitä hommia tehty" (isännän lempilause). Sähkö- ja putkihommia tekee alan ammattilaiset luonnollisestikkin.

Jatkoa tulee sitä mukaan kun jotain oleellista tapahtuu...