tiistai 18. lokakuuta 2011

Se alkoi jälleen...

...siis talvinen harrastus, eli avantouinti.
Aivan totta, vaikka avannosta ei toistaiseki ole tietoakaan. Toisaalta onneksi. Talvesta tulee muuten taas liian pitkä jos se nyt jo alkaisi.
Eli, avantouinti porukka on jälleen alkanut kokoontua paikkakunnan camping-alueen saunalle. Kaksi kertaa viikossa, sunnuntaina ja torstaina sauna on lämmin klo 17-19. Tervehdyttävä harrastus on tuonut väkeä molempina iltoina kohtalaisesti. Merivesi mitataan asteissa joka käynnillä ja laitetaan ylös. Jokaisella oma tapansa pulahtaa viileään, jossei jopa kylmään meriveteen.

Ite harrastan aihetta siten, että ensin kuiviltaan veteen kokovartalo kastamisella, sen jälkeen löylyn lämpöön. Pari kertaa veteen ja löylyyn ja lopuksi vielä veteen. Kroppa kihelmöi kun pintaverenkierto oikeen kunnolla vilkastuu. Avannossa käynti laukasee lihasjännitystä ja rentouttaa. Omakohtaisesti olen kokenut, että kun säännöllisesti käy pulahtamassa hyisessä meressä, pysyy lääkäri loitolla :)


Tässä meidän porukan käyttämä sauna ja avanto :)

Luonnollisesti tämä harrastus ei aivan kaikille mahdollisesti sovi. Jos sairastaa astmaa tai sydänperäisiä sairauksia, kannattaa puhua ensin lääkärin kanssa, ennen kuin hyppää kylmään veteen.

Harrastus kannattaa yleensä aloittaa syksyllä kun vedet alkavat jäähtyä. Kroppa tottuu nopeasti viilenevään veteen ja kohta pystyy pulahtamaan jo 0 asteiseen jäiden sekaan :) usko tai älä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti