torstai 24. marraskuuta 2011

Ajatuksia aamuruuhkassa

Ajelen säännöllisen epäsäännöllisesti työmatkaa (yht. 110km/päivä). Siinä kerkiää miettiä asioita, niin tärkeitä kuin vähemmäntärkeitä. Tänään kummastelin sitä, että kun kurvasin valtatielle, "ruuhka" oli melkoinen (näillä leveysasteilla) ;). Oikeen tuli laskettua, montako autoa meni ohi ennenkuin pääsin jatkamaan. Niitä meni kuusi perätoukuria, sit tuli pieni katkos ja kaasutin seuraavaan rakoon. Siinä ajellessa... tuulen tuivertaessa lähes myrskylukemia ja sateen ja maantiekuran roiskuessa ajatukset lähtivät harhaileen...
Jo vuosia olen katsellut tienpenkalle tehtyä tonttua... ihan tosi! Matkan varrelta löytyy puun rungosta tehty tonttu. Se tiirailee kesät talvet ohikulkijoita. Kahtena viimetalvena lunta oli niin paljon, ettei tontusta näkynyt edes lakin tupsua. Keväällä sit sai huomata, miten kinokset sulivat, kun tonttu alkoi pilkistään hangesta.


Nyt kuitenkin tontulle on tullut kaveri! Se kyllä asustaa hieman kauempana ja tien toisella puolella. Etäisyyttä tonnujen välillä on suunnilleen viitisen kilometriä. Saapi korjata jos on tarkempaa tietoa :)


Nyt varmasti ihmettelette, että mikä tonttu???


Se on suunnilleen tämän näköinen... samalla tekniikalla tehty, mutta se on "kantona" tienpenkalla:
kuva on lainattuKanto on sahattu viistäen, maalattu punainen lakki, silmät, suu ja valkoinen parta. Jos bongaatte nää tontut... luonnollisesti kyytissä istuen, ettei vaarannu matka, olis kiva saada kommentteja. Ne löytyy valtatie 8:lta Porin ja Merikarvian väliltä (suuntana pohjoinen).

Tonttua ajatellessani pohdin tätä talventuloa... tuleeko se ylipäätään valkoisena vai pysyykö "mustana". En niin hirmusesti talvesta välitä, mutta olis se kuiteski mukavampaa, kun tämän synkimmän ajan olis jotain lumenhuttua maassa valaisemassa ja olisi sellaset max. 5 astetta pakkasta.


Pimeessä ajellessani olen alkanu bongaileen upeesti valaistuja rekkoja. Varsinaisia valonlähteitä... Valoja on edessä, takana ja sivuilla. Ei ne nyt ihan "coca cola-rekkaa" muistuta, muttei paljoa puutu :)
kuva lainattu


Näin sekavia ajtuksia toi matkustaminen tuottaa, mutta mikäs siinä kun saa aikansa kulumaan noilla matkoilla ;)

1 kommentti: