sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Hyvät kelit

Oikeen pitää ny ihmetellä...
- Että osui kerrankin oikeen hyvät kelit Juhannukseks!


Aattona kun päästiin saareen, mittarissa oli 17 astetta ja jo kohta siinä oli 20. Tuuli oli sen verran pohjosen kantilla, ettei se sopinu meidän rantaan.
- Siis se "vähä" mitä tuuleskeli.


Olin ottanu mukaan vanhan kodin pihasta kukkia...
Lumipalloheisi oli NIIN mahtavassa kukinnossa, että... ja jalosyreeni kans. Olin kyllä hakemassa juhannusruusuja, muttei ne vieläkään ollu kukassa. No kyllä nämäkin kauniita oli, vai mitä.


Kuudelta sit odotettiin torven törähtelyä naapurustosta... mutta turhaan. Juuri se väki ei ollu tullu lainkaan mökille ja perinteeksi tullut "Siniristiluppulaulu" jäi kuulematta :(


Kelit senku parani, tuulikin tyveni ihan vallan.


Siinä sit avattiin skumppapullo ja kilistettiin muovipikareilla. Isäntä ei muistanu, että meillä On "kuuleri" mökillä ja keksi oivan ratkaisun ;)
Aika hauska mun mielestäni :)


Pitihän siinä sit nuorimmaiselle (ainoa joka oli mukana) lettuja paistaa ja isäntä kun homman hoiti, niin mikäs mun oli kuvatessa...


taikina pannuun

paistetaan...

käännetään ja valmista tulee :)


Hyvin maistu mansikkahillon kanssa... kuulemma.

Ite ei jaksanu syödä mitään kun päivällä käytiin syömässä kalasoppaa (rantakalaamiehen siskon luona... perinteisesti.
Saunassa käytiin... paitti mun käyntini oli sellanen nopeutettu, kun en vieläkään saa saunoa noiden koivessa olevien tikkien takia. Mereen oli kuiteski pakko päästä, sillä vesi oli sen 19 astetta. Teipattiin jalka elmukelmulla ja ilmastointiteipillä tiiviiks ja vot... sinne meikä plumpsahti... meren syleilyyn.
- siitä ei oo kuvaa...


Siinä sit vaan oleiltiin ja odotettiin kokon sytyttämistä. Hirmusen vähän oli väkeä mökeillä. Yleensä on monta venekuntaa kattomas kokkoa, mutta nyt oli vaan kaks venettä. Meillä on aina aitiopaikka katella...
Ivykin katteli aivan "lumoutuneen" kokkoa... mahtoko toivoa jotain :)Näin tänä juhannuksena. Seuraavana päivänä lähdettiin retkelle veneellä. Pakattiin kylmälaukkuun leipää, levitettä ja lohikraavia, otettiin suunta kohti paikkakunnan satamaa niinku alkuun :)
- tästä retkestä seuraavassa postauksessa.

4 kommenttia:

 1. Ihanat juhannuskuvat ja ihanasti tarinan kerroit...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos.
   - nämä on näitä "elämän mietteitä" :)

   Poista
 2. Olipa ihana juhannuspostaus. Mökkeily on niin mukavaa. Sääkin suosi tänä juhannuksena. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   - hyvät kelit oli kyllä, kun välillä ollaan istuttu toppatakit niskassa kokkoa kattomassa.

   Poista