perjantai 7. joulukuuta 2012

Omppupiirakka

Tässä on teitille helppo ja hyvä omppupiirakan ohje. Tämä piirakka pysyy pehmosena ja maistuu...

Olkaatten hyvä:

5 kpl kananmunia
3 dl sokeria
200 g voita sulana
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilijasokeria

3 kpl hapokasta omppua
kanelisokeria



Sulata voi, kuori ja pilko omput ja laita ne kulhoon. Ripota päälle kanelisokeri. Mittaa kuivat aineet yhteen.
Uuni 200 asteeseen.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä sulatettu ja jäähtynyt voi vaahtoon ja lopuksi jauhot. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille ja omppukuutiot pintaan.



Paista n. 15-20 min, että piirakka on kauniin ruskea ja kypsä.


Siinä se. Tarjoile vanilijakastikkeen tai jäätelön kanssa.

3 kommenttia:

  1. Laitettiinko niihin vanilija-rahka torttuihin se rahka sellaisenaan, vai sekoitettiinko johonkin ? Täällä on nyt niin pitkät piuhat ettei selviä millään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitoin sellasseen kaupan vanilijarahakapurkkiin yhden munan sekasin ja siitä kökkäle tortulle, taitteet päälle ja pintaan vielä se hillo.
      - siitä rahkasta tuli löysää ja vähä valu pellille ennenku hyyty, joten taitaa olla parempi se pottujauho, se sitoo nopeemmin, kai.... ;)

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta, noita täytyy kokeilla :)

    VastaaPoista