sunnuntai 20. tammikuuta 2013

DIY

Nyt alko uudet tuulet... tarpeeseen :)

Meille on varastoihin jääny kaikenmaailman kattolamppuja ja niitä tässä yhtenä päivänä kattelin "sillä silmällä".
Aiheesta hippusen verran innostuneena kiikutin mökiltäkin vanhasta jalkalampusta varjostimen kotiin ja aattelin tehdä sillekkin jotain.

Tuolla se notku kummiski tovin, kunnes sain aikaseks suunnittelun.

Tässä on ny nää, mistä ekaks tarttis tehdä jotain oikeeta käyttöä varten

Alotetaan tästä
Elikäs, tää on se mökkilamppu... tai varjostin, melko romanttinen ja ollu varmaan joskus ihan hottia. Alotin purkamisen, pitkähkön suunnittelun jälkeen. Tuossa kun on noita mutkia ja taitoskohtia ihan kohtuudella ja kun en ole mikään entisöijä, niin piti tosiaan miettiä, että mites paljon sit "tuhoon" tota...

 

Poistin tästä ne pääliset, eli ne "ruusukkeet" ja hapsut. Olisko se ollu jotain harsokangasta tai jotain ;) Poistin myös tosta yläosasta kankaat, koska se ei läpässy valoa paljookaan ylöspäin.
Seuraavaks menin "lankaosastolle":Väriks tiätysti piti valita jotain merellistä, eli sinistä... koska se lamppu on ja jää mökille. Vyyhti pellavanarua käsittelyyn, eli kerälle ja sit  tositoimiin virkkuukoukun kanssa.


Virkkasin löysää ketjusilmukkaa, virkkasin ja liimasin... virkkasin ja liimasin, kuumaliimalla ja lopputulos on tällänen:


Aikas kiva, vaikka ite sanonki. Nyt vaan pitää päästä viemään toi mökille ja ottaa kuva koko komistuksesta. Koitin hakea vanhaa kuvaa alkuperäsestä, mutta en ole siitä kauheesti pitäny, niin luonnollisestikkaan en sitä ole kuvannukkaan. Todellisuudessa se vois olla joku "antiikkinen" jalkalamppu, sillä sen jalka on sellanaen "vänkyrä" ja kruusattu ja messingistä ja johtokin on sellasta kudospäällistä.

Voin siitä laittaa kuvaa joskus, kunhan saan ton kuuppanan vietyä :)
- ja seuraavista tuunauksista , kunhan valmistuu.

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille tasapuolisesti!

4 kommenttia:

  1. Miten ihmeessä keksit tollasen? Hieno ja huomattavasti moderninpi :) Sopii hyvin merellisiin maisemiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, kaivelin vähä tota "mappi öötä" ja kiertelin kaupalla kaikki mahdolliset nauhat ja langat ja toi oli sit paras mahdollinen vaihtoehto :)

      Poista