keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Vappu tuli ja meni

Vapusta seuraavassa postauksessa silti :)

Isännä veli vaimonsa kanssa osti mökin "meidän kulmilta" tässä viime syksynä. Olenkin siitä varmaan maininnu, ainaski joissain postauksissa...
- tarkemmin niissä talvijutuissa kun autoiltiin jäällä.

Mökki sijaitsee pienessä saaressa ja se onkin sit heidän ihan oma saari. Saareen ei tule sähköö, joten siellä on toimittava mm. kaasujutuilla.

Mökki on sellanen söpönen pieni. Siinä on lasikuisti, sauna, huone ja keittiönurkkaus. Siellä sit luonnollisesti alettiin täydellinen pintaremontti tai valkaistuminen. 
Jottei tulis romaani, niin laitan kuvia:
Nämä kuvat on siis vanhassa kuosissa ja kyseessä on huone. Katotaas sit minkälaiselta siellä nyt näyttää:

 
Onko vähä muuttunu?!?
Mennääs kurkaan tota keittiönurkkausta. Ennen se oli tällänen:


Ja nyt tällänen:


 
ja vielä lähemmin tsekattuna:Kuistista mulla ei ny ollukkaan "ennen" kuvaa, mutta nyt se näyttää tältä:


Kokonaisuudessaan pinnat on valkaistu, keittiössä kaapitstot (retrosellaset) siirty toiseen sivuun ja jääkaappi ja hella toiseen sivuun. Välitilaan tuli valkoinen muovilevy ja tarkkaavaiset huomaavat "ikelaisia" hyllyjä ;)
Kauttaaltaan lattiat sai tumman puujäljitelmä muovimaton ja mökki sisustettiin vähä vanhalla ja paljon uusilla kalusteilla.
Kaikkia pieniä yksityiskohtia löytyy...
- varsinki noi vanhoista pitsilakanoista tehdyt verhot ja, ja, ja...

Arvakkaas kuinka paljon alko itteeki himottaan toi mökin valkasu :D
- mutta... tehdään ny ensin se keittokatos ja katotaan sit jos aikaa jää tulevalle suvelle tehdä muutaki.

4 kommenttia:

 1. Kaunis on tuo valkaistu mökki - valoisa ja raikas. Toisaalta minua on alkanut mietityttämään se, miten ihan kaikki nykyään valkaistaan - kuitenkin se kellastunut tai harmaantunut puu on jotain niin suomalaista ja sopii meidän mökkimaisemiimme. Minä jopa luulen, että joku päivä tulevaisuudessa näiden valkoisten maalikerrosten alta aletaan kaapia esille sitä vanhaa, kellastunutta puuta;) - juu, näin sanoo hän, joka suunnittelee oman, kellastuneen portaikkonsa valkaisua. Ja vähän muutakin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se puun väri lämmin. Tämä mökki on niin pieni, että siihen sopi toi valkasu hyvin. Meillä taas on vähä tilavampi ja sitä valkasua ollaan kyllä mietitty. Meillä on kaikki kalusteetki puun värisiä ja se tekee mökistä vähä sekavan olosen. Toinen vaihtoehto olis tietysti kalusteiden uusiminen, mutta ei malta hyviä kaluja hukkaanka heittää ;)

   Poista
 2. tosi kivalta näyttää ja kuten saoit, noin pienessä mökissä valkaisu tekee hyvää. Tuo lisää tilantuntua. Ja ihanat nuo keittiönkaapit!!
  Noin yleensä mökkiinhän sopii tuo puunväri, mutta itsekkin olisin tuon maalannut valkoiseksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, munki mielestä noi kaapistot on ihan nappi :)

   Poista