sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Juhannusaikaa/Juhannustaikaa...ko

Kysyy hän joka on epävarma ;)

- Ei vaan...
Totta se on!

Me hommattiin uus paatti. Nyt on oikeen merikelponen, ei kulje nokka pystyssä mun käsissäni, ei. Kaikki tapahtu niin äkkiä, ettei meinannu edes ehtiä sanoo "kissa". Torstaina aamupäivällä saatiin tarjous ja ehtoopäivällä paattia jo kiikutettiin paattirantaan. Koeajoja tehtiin tässä viikonvaihteessa, kovassaki tuulessa (eilen) ja lastissa. Hyvin meni!
Kastaakki paatti sit piti ja se sai nimekseen Santtu. Skumppa me heitettiin huuleen, ei viittiny tahria paatin kylkee heti makeella :D


Isäntä teki aattona töis (juu, oltiin aattona viä auki pualille päivin) teipit ja liimattiin ne sit mökkirannassa. Sää oli muuten näillä leveysasteilla komia. 24 astetta pukkas terassin mittariin, merivesi vajaat 20 ja meri lähes peilityven:

Komia Juhannussää!


Istuksittiin aurinkoterassilla kukkien katveessa...
- tai no ainaski yhden pelargonian ;)

 
Pualiltaöin oli sit taas kokon vuaro. Tossa kuvasarjassa näkee, miten tuli tanssi ihan omaa musiikkiaan:
Vai mitä?
- mahtoko olla kesäillan valssi... tai jotain.

Tähän loppuun vielä kuvaa meitin karvakasoista:


Jaa että vähäkö kissa "apinoi" koiraa :D

8 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat juhannuksesta,kyllähän se voimille otti ainakin joillekki.Mukavaa alkavaaviikkoa:)

  VastaaPoista
 2. Komian paatin ootte ostaneet, merelle ei varmaan uskalla ihan pikku venosella lähteäkään. Täällä sisävesilläkin saa kovalla tuulella aikamoiset aallot. Veneilijöitä on juhannuksena varmaan ollut vesillä paljon. Me aikoinaan katseltiin Kallavedellä juhannusliikennettä isän ja äidin mökkirannasta ja vilkutettiin Savonlinnaan menevälle laivalle, jolla olen itsekin kerran matkustanut. Oli kivaa mennä ne kaikki kanavat, Palokki, Karvio, Kerma, Vihovuonne, Pilppa.
  Juhannus on juhlittu, pääosin hyvin syöden EI juoden muuta kuin valkkaria pikkasen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä kulmilla on melko rauhallista veneliikenne. Kaikki mökkiläiset taitaa olla niin vanhoja, etteivät liiku ku rannan ja saaren väliä ;)
   Sapuskaa oli meilläki aivan liikaa matkassa...
   - oli ihan kotiin tuotavaks asti :)

   Poista
 3. Onnea uudelle veneelle! Komia on. :-)

  Suloiset karvakasat. Noita olisi mukava rapsutella. <3

  VastaaPoista
 4. Ihana santtu teillä, tuollainen meilläkin pitäisi olla. Ja kiva juhannuskokko, niitä ei vaan enää kovin paljoa ole, täällä kyllä joka vuosi. Nyt nautitaan kesästä ja auringosta ja muistetaan aurinkorasvat, tänään kävi hiukan köpelösti, oikein mukavaa viikon jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti et pahasti polttanu ittees.
   - saas nähdä ajellaanko santulla Reposaareen asti tänä suvena ;)
   Ei olis mahotonta, sillä linnuntietä taitaa tulla mökiltä parikymmentä kilsaa. Tahkoluoto näkyy komiasti meille ja tuulimyllyt kans :)

   Poista