maanantai 11. marraskuuta 2013

Vähän asiaa sisustamisesta

Bongasin netistä jutun jossa Hanna Sumari kertoo suomalaisten sisustuksen kompastuskivistä. Kovasti aihe sai mut miettimään ja sytytti puuskan kommentoida aiheesta myös.
Nythän tulee telkkarista Suomen kaunein koti- ohjelma, missä myös Sumari on tuomaroimassa. Mielenkiinnolla ja jokseenki uteliaana seuraan sarjaa.
Mutta tuohon Sumarin juttuun...

- mieleenpainuvia sanoja oli "nipotus , feminiinisyys , matot, laminaatti, siisteys"... joitain mainitakseni.

Ite en oo mikään sisustuksen ammattilainen, en sit vähääkään. Mulla on sellanen asenne, että jokaisen koti on jokaisen itse tuottama paikka missä viihtyy ja jos ei viihdy, asialle ei ehkä ite voi tehdä paljookaan esim. rahallisesti. 
Kuinka moni meistä ajattelee sisustaessaan kotiaan "mitä naapuritkin sanoo"...
- vaikuttaako se tosiaan?!?
Onko meillä kodit liian feminiinisiä?
- puuttuuko nahka, kivi, puu, tummat värit...
Liian pienet matot.
- normaalit myynnissä olevat matot kyllä ovat liian pieniä, ainaski meitin asunnossa ;)
mutta onko helposti saatavissa riittävän isoja mattoja esim. kuuden hengen ruokapöydän alle?
Entäs sit laminaatin käyttö...
- jos se on "rahapulassa" ostettu (kuten Sumari kuittaa), so what! 
- jos laminaatti tuntuu "omalta", se on jokaisen oma asia.
Meillä on laitettu laminaattia ja olen ylen tyytyväinen. Hankintaan vaikutti kyllä etupäässä sen kestävyys, kun taloudessa on isohko koira.
Siisti koti on kaunis!
- onhan se, mutta kenellä työssäkäyvällä ja varsinkin lapsiperheessä on aikaa koko ajan siivota ja puunata, kyllä asumisen jälki pitää ja kuuluu näkyä!Sisustuksessa yks tykkää yhdestä ja toinen toisesta. On valkoisia, musta-valkoisia, värikkäitä, kukallisia, retroja, puisia, kivisiä sun muita -koteja ja edelleen ne on omistajansa näkösiä koteja.Kaikki sisustustavarat, mitä kelläkin on, on jokaiselle varmasti tärkeitä. Joillakin on  minimaalisesti ja toisilla taas ei. Ei siinä mitään muottia tarvii olla.
-Meillä on värejä, kuten tossa intialaisessa maustepurkissa! - Meillä on muutakin lämmintä sisustuksessa kuin kynttilät ja tuikut!-Meidän koti on entinen verotoimisto, missä on 28 metriä pitkä ja vajaa kaks levee eteinen. Sitä me ollaan pehmennetty vanhoilla mööpeleillä.Eteisen päähän ollaan kyhätty "seurustelua" varten paikka, jossa ehkä ehditään istahtaan ja "seurusteleen" :D

Jotta tää postaus nyt ei menis ihan Hanna Sumarin "arvostelemiseks"...
- kunnen mä aiheesta paljookaan tiedä, niin voitte tutkia kyseistä aihetta lukemalla artikkelin täältä 

Mussa toi synnytti tälläsen vaahtoomisen, mites teissä?

Terkuin mie!

16 kommenttia:

 1. siis joo..ensinnäkin. mie en voi sietää sitä sumaria. sen olemus on jotenki "hempukka" ällöttävä sössö koko nainen..hyvä ohjelmaki jää kattomatta aina kun sumari on äänessä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikas voimakkaasti Sumari kyllä noteeraa asioita. Pitäis kyllä miettiä, ettei kaikilla tosiaan ole mahdollisuutta tehdä kodistaan sellasta kun haluais. Pääasia on että siinä ite viihtyy, sanokoot muut mitä tykkää :)

   Poista
 2. Öh, mitkä noi tuolit on?? Komiat, etten sanois :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kuule... viimesin hankinta!
   - eikä niitä etittykään ku, kauan ja sit haku palkittiin. Kaks vanhaa tualia ja komia pöytä vaan 50€.
   Voin niitä esitellä jossain vaiheessa paremmin ;)

   Poista
 3. Asiaa puhut,,kaunista on teillä:)

  VastaaPoista
 4. Mulle tuli nyt vähän sellainen olo, että mikähän tuon Sumarin ongelma oikein on? Kun toisaalta pitäisi olla omistajansa näköistä kotia, mutta mitäs jos se omistaja sattuu tykkäämään pienistä matoista tai nipottamaan? Taitaa olla Sumarilla pipo vähän kireällä. :-)

  Mulle koti on melkein pyhä, eikä tulisi mieleenkään mennä arvostelemaan kenenkään toisen kotia, vaikka se olisi minkä näköinen (varsinkaan kun en tiedä sisustamisesta hölkäsen pölähtämää). Siisteyskin on tulkinnanvarainen juttu. Itse tykkään siististä, mutta miten esim. lapsiperheissä tai perheissä, joissa on lemmikkejä, voi olettaa olevan joka päivä siistiä? Camoon, Sumari.

  Hieno masala dabba! Anopilla on samanlainen. Mulla on intialaiset mausteet Ikean pikkupurkeissa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi masala dabba oli meillä viime Intian reisus ekana ostoslistalla. Oltiin viälä niin vaativia astian suhteen, että siinä piti olla kaks kantta. Arvaa, että haettiin Goan kaupoista! Meillä oli kuva mukana ja ei millään meinattu löytää oikeeta, kunnes... pienessä kaupassa jollain Mapusan sivukadulla oli. Ja mausteet piti kans kaikki ostaa Intiasta, tiätysti ;)
   Isäntä just lisäs tohon noita mausteita ja tuumas, että kohta loppuu mausteet... tarttisko lähtee reisuun...
   - Mä melki hypin lattiat puhki, kunnes tajusin, että se oli vitsi :(

   Poista
 5. Ei lainkaan turha "vaahtoaminen".
  Olen myös ohjelmaa seurannut ja vielä ei ole mielestäni kaunien koti päässyt mukaan... ihan eri kriiteereillä kaunista kotia haetaan, mitä minä kauniista kodista ajattelen....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä... ohjelmalla pitäis olla jokin muu nimi noilla kriteereillä (esim. muodikkain/trendikkän tai jotain sinneppäin). Uskon, että jokaisessa osiossa on "voittaja" se suurin , tilavin, valoisin eikä suinkaan lämpimin, tunnelmallisin missä on ja näkyy asuminen ja jossa halutaan viettää aikaa.
   Mutta näillä mennään...

   Poista
 6. Heippa! Kirjoitat hyvästä aiheesta.
  Mielestäni lähtökohtaisesti jokainen saa sisustaa kotinsa miten haluaa, koska mieltymyksiä on niin monia. Vierastan kaikenlaisia sisustamissääntöjä -tärkeintä on, että kodissaan viihtyy. Sekin kuullostaa oudolta, että joku sisustaisi vain naapureita ajatellen, mutta mene ja tiedä.. Helpoin ja edullisin tapa pikasisustaa kotiaan on siivota ja vaihtaa järjestystä :)
  Mutta aivan eri asia on jos ilmoittaa kotinsa johonkin kilpailuun -silloin sen tavallaan laittaa framille ja varmasti valmistautuu mahdolliseen negatiiviseen palautteeseenkin.

  Teillä on kauniit wanhat mööpelit, varsinkin nojatuolit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aihe tais kyllä olla hyvä koska se aiheutti yllätyksellisesti vuoropuhelua :)

   Noi nojatuolit onki nyt ihan just hankitut ja tosiaan vanhat, jouset jo hiukan kulahtaneet, mutta se kuuluu asiaan. Sattuivat oleen just saman väriset ku meitin Intiasta tuotu matto joka myös on tossa eteisen päässä. Tykkään kyllä kovasti vanhoista mööpeleistä, vaikka meillä olkkarissa onki nahka kalusteet (käytänöllisistä syistä hankittu).
   Tasanen sekamelska uutta ja vanhaa, puuta ja nahkaa ;D

   Poista
 7. Mutta eikö olekkin ihanaa, kun pääsee tirkistämään, millai ne muut ihmiset elää! Makuja on niin monia kun on ihmisiäkin. Ja mun mielestä mun koti on Suomen ihanin vaikken sitä ilmottanutkaan ohjelmaan. Tää on mun koti ja mä viihdyn täällä piste. Vaikka kylläkin sormet syyhyy pieneen remonttiin koskien yhtä huonetta ja pientä hienosäätöä vaatis eteinen ja jaj jaja UUH! mut kohta saa lalkaa rakentamaan joulua!! Jee!
  Nii ja teillä on Anne kaunista, oon ihan livenä nähny! ;)

  VastaaPoista
 8. Aina sitä "piäntä pintaremontti" tekke miäli tehdä. Kun yhdestä pääsee ni jo kohta toista suunnittelee ;)
  Mäki jo tuohusin "jotain" joulua varten, vaikken mikään jouluihminen ookkaan, mutta siitä seuraavassa postauksessa.
  -ja kiitti vaan, kyllä mäki tästä kodista tykkään, vaikka vanha verotoimisto alkujaan onki :D

  VastaaPoista
 9. Juu, laminaattia tässä laitoimme mekin, pitäisi olla kestävää, olikohan se 8 mm paksuista. Ja väriä löytyy tästäkin huushollista mutta isokuvioisista tapeteista en tykkää. Jotenkin minua alkaa ahdistamaan sellaisessa tilassa. Siispä meillä on puolipanelia jonkin verran (jota monet inhoavat) mutta minä tykkään.
  Sen ohjelman 2 jaksossa oli ullakot ja loftit ja se Töölön puna-valkoinen koti sai ihan kylmät väreet pintaan. Arkkitehtipariskunta kehui asuvansa unelmakodissa. Betoniseiniä ja kalustusta tuskin nimeksikään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellanen "tyhjä" asunto on kyllä helppo siivota, ei tarvii siirrellä mööpeleitä ja pyyhkii pölyjä koriste-esineistä ;)

   Poista