keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Se on poissa, mikä pahentaa

Täältä on kuulunu hiljakseen, mutta kun...
- joo, joo selityksen makua on.

Jos ny kuiteski selitän, uskoo ken tahtoo ;)

Talvikenkien ja vaatteiden varastoonlaittoo ja kohta kesä esille. No nää kiiruut on ollu töissä. Kotona, hmmmm...
Mitäs mä tähän ny sit kehitän. Suurin syy on ollu meillä kotona netin heikko toimivuus. Alakerrassa (luen töissä) tehtyjen järjestelyjen myötä langaton ei enää pelittäny ylhäällä ja meinas mennä hermo, vai onko se monikossa hermot.
Kun sain netin toimiin, surffasin kaikki tärkeet, Hups...
- onhan blogikin tärkee, mutta siis vielä tärkeemmät, eli, no joo, siis, kuiteski.
Selasin siis sähköpostit sun muut ja kun jätin koneen muutamaks minuutiks omaan oloonsa, netti meni poikki ja taas jouduin lataan sen uusiks, eli en omista hermoja kohta ollenkaan.

Hermot meinas mennä ton mun hampaaniki kans. Kerroin siitä täällä, kohdassa 21.2.

Viisuri on ollu kolme viikkoo auki porattuna. Puudutusaine allergiatesteihin pääsen vasta 10.4 ja mitäs tolle sit olis uskaltanu tehdä, ilman puudutusta. Mua sit peloteltiin oikeen urakalla tosta hampaasta ja mä sit menin ja tilasin ajan yksityiseen hammaslääkäriin. Olin siä eilen. Kerroin historian lääkärille ja siinä sit asiaa hetken pohdittuamme ja selvitellen. Lääkäri kertoi, muutaman tosiseikan. Jos olisin saanu allergiareaktion puudutteesta, olis mulle tullu mm. hengenahdistusta, kutinaa, näppyjä. Vaan ei tullu. Poski vaan turpos. Eli teoria olis, että se puudutuspiikki laitettiin liian syvälle ja läpi verisuonen. Se suoni vuoti sit hetikohta tonne poskeen ja aiheutti turvotuksen ja myöhemmin tulleen mustelman. Ja siks toiseks tää lääkäri sano, että Jos joudutaan poraan hammas auki ja jättään se myös auki, se olis ehdottomasti hoidettava tavalla tai toisella viimeistään seuraavana päivän. Mulla se oli nyt sit reilu kolme viikkoo ja olis ollu kauemminki, kun seuraava aika sille ekalle lääkärille olis vasta 3.4.
Sit tehtii toimintasuunnitelma. Kokeiltiin toista puudutetta, ensin muutama tippa kitalakeen. Ei mitään oireita, joten lisää sit vaan viisurin ympärille. Siitä alko hampaan poisto. Hammas läks ja menikö viisaus sen mukana. Mulla on silti sellanen teoria, että viisaudenhampaat estää sen syvimmän viisauden esille tulemisen :D

Kevennys:

kuva otettu 15.3-14 paattirannasta, ei vielä pääse paatilla.


Mä menen kyllä sinne allergiatesteihin, jotta saan selvyyden siitä ja jos ja kun selvii, etten ole allerginen, niin hoitovirheestä teen takuulla paperit siitä ekasta hoidosta. Lisään kaikki kivut, säryt, kosmeettiset haitat, lääkärinpalkkiot yms.yms.yms...

samma här på svenska


Tälläsiä kuulumisia länsirannikolta tänään. Sää on aurinkoinen, pikkusen pakkasta ja ensviikon lämmintä jaksoo kovasti odotetaan, että ne jäät ny sit vihdoin sulais. Mökille käy meikäläisen miäli.

Terkuin mie!

6 kommenttia:

 1. ei käy kateeksi tuota siun hammashommaa. itellä kolme viisuria poistettu. Hammaslääkäti itessään ei pelota mutta kun kyse on hampaan poistosta ni johan alko metänakan puntit vipattaa.. onneksi ei tartte ravata kun vuoden tai kahen välein tarkastuksessa. tosin nyt epäilen jotta miulle on tullu reikä tahi hammas lohennu..olen jo ajatuksen asteella ajanvaraamisen kanssa :D lykkyä pyttyyn jotta hermoja riittäisi hammas hommien lisäks myös netti juttuihin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei mullaka onneks oo hammaslääkäripelkoo, vaikka nyt kyllä viimestään olis voinu tulla. Koitan kasata noita hermoriakaleita kasaan ;)

   Poista
 2. Se on tätä aikaa kaupoissa vilskettä,kun kevät tulee:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja mikä erikoisinta, suurin osa kesäkengistä tulee huhtikuulla ja niitä on nyt jo käyty kyselemässä. Tätä tää aikanen kevät teettää :)

   Poista
 3. Nettiongelmat kyllä vie hermoja - ja niin vie hammasongelmatkin. Hyvä, että sait sen hampaan pois, mutta uskomattoman huolimatonta ja taitamatonta toimintaa sen aikaisempi hoito tuntui olevan. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, perästä kuuluu sano torvensoittajaki...
   - meinaan laittaa hoitovirheestä reklamaation sille ekalle lääkärille, kunhan saan tulokset puudutusaineallergiatesteistä.

   Poista