sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Huvilaa ja.... osa II

Oikeestaan tää olis jo kolmonen, ku tuli samalla nimellä tehtyä keväällä "siivousjuttu". Oikeestaan siitä näkee vähä epäselviä kuvia ENNEN täältä.  Elikä jos haluut kattoo millasta mökillä oli viä vähäaika sitte, ni käy kattomas.

Kuiteski, piäni pintaremontti jatku seuraavaan huaneeseen:

Katosta se luannollisesti lähti ja maalit on samat ku edellises postaukses.
Sitte se jatku seinille:
Sitte oli vuaros kattoparrut, ku sellaset on täs huanees:
Ja kolmas kohde, eli lattia:
Jos teille on tullu miäleen sellanen, että mistä ja miks me ollaan just nää värit valittu, ni mä kerron. Laitoin viime kesänä uudet verhot mökille. Mä tykästyin niihin väreihin Niin paljon, että otettiin niistä noi värit. Eli tällänen kangas oli inspiraation lähteenä:Piäntä fiksaamista tehtiin perjantaina viä ja alko kämppä näyttään tältä:
Pirttiryhmä sai uuden maalin kans pintaansa ja ulko-oven sisäpinta:tää kuva on luurilla otettu ja siks huanolaatunen...
Maalina oli Futura 90:Viä olis keittiö ja olo-/makuuhuane, mutta ne menee varmaan ens kesään. Meillä on tos isos huanees takan vaihto edes ja tää vanha on tehty silleen, että piippu on tehty takan päälle. Se tarttis purkaa kokonaan ja luannollisesti se vaatii sit katonki korjausta. Nykyinen takka on varaava ja sellanen tiililäjä, että kun sen perjantaina lämmittää, se huakuu lämpöö parhaiten vasta sunnuntaina. Se ei aja meidän tarpeita varsinkaan talvella. Siihen olis parempi vaihtoehto sellanen, mikä alkaa antaan lämpöö hetimiten. Mutta tätä ehditään miättiin tulevan talven aikana, jollei ny mitään "ihmeellistä" tapahdu ennemmin...
Laitan viä muutaman "lähikuvan":

Tää kuva on Merikarvian satamasta joskus 30-luvulta, ennen sotia kuiteski. Isäntä teki ton canvastaulun pikapikaa...
Eilen ehtoolla laitoin kynttilät palaan lyhtyihin ja oli niin tunnelmallista :)
- ehkä niistä kuvia joskus...

Terkuin mie!

8 kommenttia:

 1. Pienestä se muutos välillä lähtee - mutta upeaa jälkeä näyttää tulleen!
  Rentoa sunnuntai-iltaa uudessa tuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiä onko tää iän tuamaa vai mitä ku alkaa tahtoon tota valosuutta :)
   - tykätään kyllä kovasti tuloksesta.

   Poista
 2. Voi jestas kun tuli ihanan näköinen, tuo katto on upea. Meillä taitaa ihan kohta alkaa maalaus hommat mökillä, olen niin kyllästynyt tummiin seiniin. Teidän seinät olivat vielä vaaleat meidän keittiön seiniin verrattuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aika homma kuiteski, vaikka vaan maalaa. Siirrät kaikki tavarat ja mööpelit alta pois ja koitat viä "asua" siinä. Mutta kyllä lopputulos on Niin hyvä, että ei enää harmita hetkellinen sekamelska.
   Suasittelen lämpimästi ;)

   Poista
 3. Oi miten hienoa jälkeä olette saaneet aikaan! Mie tykkään. :-)

  VastaaPoista
 4. Anne kuules ymmärrän niin hyvin sinua, kyllähän nyt verhojen ympärille täytyy muuttaa koko huusholli ympäriltä. :) <3 Sellaisia me naiset ollaan, kun on näkemys, on näkemys. Verhot ovat muuten aivan ihanat ja niin hyvältä näyttää kaikkialla. Kivan värinen tuo maali joka tuli pöytään, tykkään kovasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ei siinä muita väripaletteja tarvita ku on sopivat verhot :)
   - meinattiin hommata uus ruokaryhmä, mutta tila on kuiteski rajallinen, niin todettiin, että maalia pirttiryhmään ja sillä siisti. Tohon mahtuu vaikka kuus istuun ympärille, saatika jos olis ostettu kuudella tuolilla oleva pöytä.

   Poista