sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Syksyn väreissä

Niin se syksy vaan tulee...
- kohinalla.

Tai oikeestaan pakkasilla. Täälä länsirannikolla oli aikamoiset pakkaset menneellä viikolla. Aamulämpötilat oli tiistaina -5, keskiviikkona -6 ja torstaina -7. Siitä se sit alko... lehdet kellastuu, kukat kualee, illat pimenee entisestään ja joo... revontulia on kans nähty näillä leveysasteilla.

Mökille painuttiin taas perjantain ja perille päästyämme totesin isännälle, että oli sit viimenen kerta tulla ilman toppavaatteita. Sen verran oli rapsakka paattimatka. Valiomyrsky oli vähä heitelly tavaroita, muttei mitään isompaa. Nyt neki on siivottu pois vastaavalta myteriltä.

Säät suasi meitä jälleen. Meri oli peilityven. Asteet oli tippunu 8:n, mutta meres tuli käytyä saunasta päin muutamaan otteeseen ehtoisin. Aikas pistelevää se oli... pohjaan asti.

Tikkapeijooni on muuttamassa meitin tontille. Se hakkas tässä jo loppukesästä yhtä kuallutta männyn oksaa ja mä sille juttelin, ettei siitä kyllä evästä löydy. Se vaan jatko hakkaamistas. No nyt tiädän, mitä se hakkas...
- se teki siihen oksaan kolon käpyjä vaten. Se laahaa jostain pitempää kuusen käpyjä ja  hakkaa niistä simenet siä oksankolos suuhunsa. Sit se pudottaa käpyraadon alas. Niitä oli tullu melkonen keko jo männyn juureen. 
Ja sit toiseks... se peijooni tekee ny oikeen pesää meidän tontille...
- perjantaina huamasin, että se oli hakanni lintupöntön aukkoo isommaks ja eilen se oliki sit jo tikan mentävä reikä :(

En tykkää!!!

Syksyisiä kuvia:
Tikan tekeles:

TÄÄ OLI PERJANTAINA...

TÄÄ LAUANTAINA :(
Lauantaiehtoona koettiin sellanen auringonlasku, ettei ihan muistu mieleen vastaavaa. Pilvet leikki väriloistolla taivaalla ja merenpinnalla. Otin varmaan sata kuvaa, halusin tallettaa kaikki!
Laitan ny kuiteski tähän vaan pari otosta:Viä kuvaa mökiltä:


Johan tuli kuvia :)

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille :)

Terkuin mie!

4 kommenttia:

 1. Upeita syksyn maisemia - ja voihan peijoonin tikka - ettäs kehtaa:)
  Blogistani löytyy sinulle haaste - no stress at all!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta... koitan vastailla mahdollisimman pian ☺

   Poista
 2. Meillä majailee myös tikka pihapiirissä. Aina välillä saa kävyn päähänsä, kun kuljeskelee metsän reunalla. Linnunpöntöt ovat onneksi meillä saaneet olla vielä rauhassa.
  Aivan ihanat nuo pilvikuvat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, en ny kovasti innostu tikoista... Ennen kyllä ku en tienny niiden haitoista

   Poista