sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Talvi tulee...

... Oletko valmis?
- kysyy ihminen, joka Ei todellakaan oo valmis.

Mä en kaipaa talvee ollenkaan. 

Mutta, ei siitä sen enempää. Tässä on ollu muutamana viikonloppuna menoo eikä olla päästy mökkeileen. Ensin oli ystäväperheen perinteiset riistaillalliset. Savusaunaa ja sorsasoppaa, tanssia ja karaokee, ohrankryynipuuroo ja mustikkasoppaa. Niistä oli koottu mukava ilta hyvien ystävien seurassa.
Sit oli Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät Vaasassa. Kolmatta päivää vietettiin siellä, oltiin opiskelijapileissä ja hienoina juhlagaalassa. Syötiin hyvin ja verkostoiduttiin. Uusia tuttuja tuli ja meillä kaikilla oli Niin mukavaa.

Mutta, ikävä oli mökille ja viimein päästiin perjantaina. Siellä jos missään, saa rentouduttua. Laskettiin verkkoja mereen ja kalaa saatiin omiks tarpeiks. Silakkaakin saatiin jonkin verran taasen. Merivesi on jäähtyny 7:n asteeseen. Tikkusta se jo tuntu olevan, mutta sinne oli pulahdettava saunasta päin muutamaan otteeseen. Merivesi on tosi alhaalla nyt. Oikeen tartti kiivetä paatista laiturille:Merivesi on nyt 5 astetta kylmempää ku vuasi takas. Me ku kirjotetaan päiväkirjaa aina mökillä ollessamme ja siihen kirjataan kelit ja asteet. Isäntä aamusti tarkisti viime vuatisen tilanteen.Syysasterit kukki mökillä komiasti. Otin muutaman oksan maljakkoon...


Seuraavassa on kaks kuvaa edelliseltä mökkireisulta... Aurinkoisemmat kuvat:Syksy tua tullessaan kovasti kaikkee harrastusmahdollisuutta. Meillä on tosi monipualinen kansalaisopistotarjonta. Jos aikois kaikkiin kiinnostaviin juttuihin, ei kerkeis kotona muuta ku käymään. Mä rajotan harrastuksiani, joten otin ainoostaan joogan. Se on maanantaisin, Keskiviikkoisin käyn ratsastamassa (aina siis kun pääsen). Mulla on ollu ratsuna 7 vuatias tamma. Korkea kuin mikä... väliin tulee tunne että "helmisen nosturia" tarvitaan ku selkään kipuan. 
Tällänen neiti:


Kerran kuussa meen kirjastoon käsitöitteni kanssa. Täälä toimii novellineulomo jälleen. Taisin keväällä siitä kirjotella. Eli kirjastossa tehdään käsitöitä, joko omia tai hyväntekeväisyyteen ja kuunnellaan novelleja. Lukemisesta kantaa huolta lukupiiri "Runoratsut" ja ne ei oo millään tavalla hevosten kanssa tekemisissä ainakaan lukiessa. Mukavaa yhdessäoloo käsitöitten parissa siis :)

Tässä näitä kuulumisia taas oli. Mites teillä?
- niinku noi harrastukset.

T: anne

4 kommenttia:

 1. Kauniit kuvat mehevät silakat nam. Hyvää syksyn jatkoa:)

  VastaaPoista
 2. Millähän meikäläinen pärjää kovilla pakkasilla kun -3 tuntuu jo hirveältä, pakkohan se on taas tottua :) Talvessa ei ole oikeastaan muuta mukavaa kun joulu ja uusivuosi, pääsiäisestä odotellaan jo kesää :D Itse olen talvella harrastanut keramiikkaa ja kotona sohvan nurkassa sukkien kutomista ja onhan kangaspuissa mattoa tulemassa :) Nuorena harrastin ratsastusta mutta taitaisi nyt jäädä selkään nouseminen haaveeksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä hepan selkään pääsee vanhempanaki... jakkaralta mäki menen, ku ratsukkoni on niin iso ;)
   Mä olen aina halunnu kutoo mattoo. Mulla oli kauan sitte mattopuut, vanhat. Niissä oli joku kumma vika, ne kuto vinoon ja ei kukaan saanu sitä korjattua. Tais olla toispuoleisesti kulunu :)

   Poista