sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Reissunpäällä

Joskus sitä pitää ottaa irtiotto vakio ympyröistä...
- ja niin meki tehdään kerran pari vuades.

Me käytiin viime syksynä Riikas ja taas muutama viikko sitte. Ekalla kertaa käytiin isännän veljen ja -vaimon kans ja tää jälkimmäinen tehtiin paikallisen Yrittäjäyhdistyksen järjestämällä matkalla.

Majottumiset oli sattumalta ihan kylki kyljes. Ekalla kertaa oltiin vanhan kaupungin kupees Hotelli Monte Kristossa ja jälkimmäinen vaan korttelin päässä, Hotelli Avalonissa. Monte Kristo oli sellanen vanhassa talossa oleva "intiimi" hotelli, Avalon taas nykyaikainen isompi hotelli. Molemmat ihan hyviä majottumispaikkoja. Ekalla kertaa tutustuttiin ensimmäisen maailmansodan aikasiin saksalaisten Zeppelin-ilmalaivojen huoltohalleihin, HANGAAREIHIN, jokka on nykyaikastettu kauppahalleiks.


Yhdessä hallissa myydään kalaa, toisessa lihaa, kolmannessa vihanneksia ja neljännessä maitotaloustuotteita ja leivonnaisia.


Näkemisen arvonen paikka!

Yrittäjien reisus me käytiin Bauskan liepeillä olevassa Rundãlen linnassa. Bauska on n.80 km Riikasta etelään. Linna on rakennettu vuasina 1736-1740.
Linna on ollu Venäjän keisarinnan Anna Joanovnan suasikkiherttuan Ernst Johan von Bironin kesäasunto. Bironin perhellä linna oli vuoteen 1795, jonka jälkeen Kuurinmaan herttuakunta liitettiin Venäjän keisarikuntaan. Linnassa on 138 huanetta. 

Mennään ny ensin pihaan ja linnan sisääntuloon:


Ekassa kuvassa ollaan ohitettu etuportin hevostallit ja lähestytään linnan sisäporttia.


Tässä katse taakseppäin, hevostalleille...


Hevostallit on kaarevat ja toi on ainoo ovi, mistä talleihin pääsee sisälle. Harmi, ettei esittelyyn kuulunu noi rakennukset.

Jatketaas matkaa:

TERVETULOO!

PÄÄPORTAIKKO

PIHANÄKYMÄ PÄÄPORTAILTA
Tarkkasilmänen voi huamata vasemman siiven yhdessä savupiipussa haikaran pesän. Siinä pesii joka vuasi haikarapariskunta.


Kuvat otettu pualivälis tuloaulaa. Melko pitkää käytävää...Tässä on pääportaikko juhlakerrokseenMykistävän näköstä. Tästä ne hienot herttuat ja herttuattaret on noussu juhlavissa kahisevissa puvuissaan ja valmistautuneet siirtymään juhlatiloihin.

Alkoko yhtään kiinnostaan?

Mä en ottanu linnasta ku 280 valokuvaa. Ehkä niistä voin teille viä jokusen esitellä lähitulevaisuudes.

Niistä lisää seuravalla kertaa :)

t: anne

2 kommenttia:

  1. Voi - Riika on ihana kaupunki! Toissa kesänä siellä isännän kanssa käväistiin ja päätettiin, että mennään toistekin. Saa nähdä, koska;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesällä siä on varmaan kaunista, varsinki keskuspuistossa. Me ei kesällä käydä oikeestaan missään, ku töissä on tiivistä ja kaikki vapaa viätetään mökillä. Syksyt ja alkukeväät ku on hiljasta, sillon päästään paremmin reisuihin. Mä pidän peukkua sulle, että pääset kesän tultua sinne jälleen :)

      Poista