sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Kesää se pukkaa

Kyllä tää vaan siltä näyttää, että kesä tulee.

Meillä oli talon nurkalla jo voikukat kukkimassa. Saaressa nähtiin ekat tiirat. Isännän pualesta voisin mainita, että ahventa on alkanu tuleen.

Saaressa on silti aika kylmiä kelejä ollu. Yöllä liki pakkasella ja päivällä tuulee pohjosen kantilta niin, että meinaa pipa päästä lähtee. Sitä oon täs miättiny, ku noita säitä oon seurannu. Aina ku mennään viikonlopuks mökille tuulee tai sataa ja tuulee. Sit ku sunnuntaina lähdetään kotiin, eikö mitä...
- kelit paranee, tuuli menee pyllylleen ja aurinko paistaa niinku Naantalissa.Maalailut jäi tältä viikonlopulta, ku piti tehdä työpäivä lauantaina. Se viikonloppu on vaan niin lyhyt. Mutta ompa ens viikonloppuna aikaa ku on oikeen kolme vapaata. Vappu on siis jo nyt. Mihin tää aika oikeen hupenee?

Vaikka tos ny noita kelejä moitin, olihan sitä lauantai aamuna komia keli. Meri oli peili tyyni ja aurinko alko paisteleen. Tää oli kuiteski siis aamulla, puali seittemän aikaan. Päivällä ku isäntä haki mut rannasta, aallokko oli taas melkosta. Hyvä ku paatin penkillä pysy.

Näillä silti mennään, ei voi muuta.

Jaan ny teillekki ton aamutunnelman...Kyllä vaan näissä maisemissa se aamupalaki maistuu paremmalta, vaikka sen nauttiski sisällä ikkunasta katellen.

t: anne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti