sunnuntai 1. marraskuuta 2020

Mökkisauna vol 2

 No niin, jatkoa edelliseen...

- sauna alkaa saamaan uutta pintaa.

Meidän mökki on siis merellä saaressa. Kaikki mitä siellä tarvitaan, pitää viedä veneellä. Muutaman kerran oli jälleen paatti täynnä kaiken maailman rakennustarviketta.


Mutta pitemmitä selittelyittä, mennään asiaan. 

Kattoon ja seiniin laitettiin tuppeen sahattua leppää. Käsiteltiin ne saunasuojalla, värinä kelo ja mukana helmiäinen. Oli siinä askarreltavaa.
Ikkunat luonnollisesti laitettiin uudet.

Ovi käsiteltiin sisäpuolelta mustalla saunasuojalla ja ulkopuoli harmaalla. Lauteet mustalla saunavahalla. Lauteet tuli tuppeen sahatusta haapa lankusta. Kiukaaks valittiin IKI-kiuas erillisellä vesisäiliöllä. Kiuas jouduttiin kasaan heti alussa, kun se koottiin piippua myöten. Ohjeissa oli, että kiviä tulee 170 kg, mutta me kyllä jouduttiin laittaan 260 kg. Kivien koko oli viä osalta isompaa mitä valmistaja suositti.

Mennääs taas kuviin:

Saunan pääty muuttu ja samoin etuosa. Eli oven paikalla oli siis pieni ikkuna, kuten tossa vieressä.


Isosta ikkunasta on upee näköala merelle. Toi saunakamarin ovi vielä maalataan myös harmaaks, mutta se menee ens kesään.

Laitetaan vähä muutaki kuvaa sisustuksesta :)

Toi lamppu on messingistä tehty laivavalaisin, tykkään. Lauteitten taakse tuli valonauha, se valasee kyllä ihan hyvin ilman tota toista lamppuakin, mutta pestessä on kiva ku on valosampaa. Me ollaan ny saunottu muutamana viikonloppuna ja löylyt on tosi mahtavat, lempeet ja kosteet.

Kyllä meidän ny kelpaa <3, näissä maisemissa:
t: anne


3 kommenttia:

 1. Vau! Siitä tuli tosi hieno! <3 Ja mitkä näkymät... Melkoisen määrän kiviä tuommoinen kiuas kyllä vetää. Kuinka usein kiukaan kivet pitää vaihtaa? Meillä kun on nyt asunnossa oma sauna, niin mulle tuli yllätyksenä, että ton meidän kiukaan kivet pitää vaihtaa vuoden välein. Mitä hittoa, kohta pitää olla jo kiuaskiviä vaihtamassa. :-D

  VastaaPoista
 2. Kiitos Satu <3
  Kiukaan ohjeissa on kivien vaihto 2-3 vuoden välein. Tykätään kyllä kovasti uudesta saunasta ja varsinki löylyistä. Ei ole tappokuumat eikä kuivat :)

  VastaaPoista
 3. Thanks for your enthusiasm and dedication in writing this blog

  VastaaPoista