sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Omega 3 ja rasvahapot

Ravitsemussuosituksissa sanotaan, että pitäis syödä 2-3 kertaa viikossa kalaa. 
Kesällä sitä pystyy aikas pitkäle toteuttaan, kun ite (miehen kans tietty) laittaa verkot mereen ja kokee pyyntiä, säilöö ylimääräiset siltä varalta, ettei pääse kalasteleen säiden, töiden ja yms. takia.

Mutta talvella... ku ei harrasteta jään alle verkkopyyntiä...
Kaupasta ostettuna kala on hirmuhintaista, kun ajattelee, että sitä kummiski pitää olla sen verran paljon isolle perheelle eikä se välttämättä ole niinkään tuoretta. Pakkauksissa lukee kyllä pakkauspäivä, mutta mua on alkanu epäilyttään se. Välillä kalapusseissa (kyseessä on pussitettu lohi/kirjolohi) on ikävän näköstä harmaata nestettä sekottuneena kalan vereen. Ei hirveesti houkuta!!!

No, mites sit sitä kalaöljyä muuten vois nauttia...

Olen kokeillu näitä kalaöljykapseleita ym. Niistä ei tule muuta kuin ikäviä röyhyjä pitkin päivää, ainaki tälläsellä "sappivikasella".

Sitten sain käsiini lehtisen missä kerrottiin krilliöljyn hyvää tekevästä vaikutuksesta elimistölle.
Kyseessä ei siis ole grilliöljy :)
Krilli on pieni katkarapua muistuttava äyriäinen (kuva google)
Krillin öljypitoisuus on jopa 35%. Se sisältää astaksantiinia, yhtä voimakkaimmistä luonnossa esiintyvistä antioksidanteista. Antaksantiinit suojaa rasvahappoja härskiitymiseltä kaikkien tuotantovaiheiden aikana säilyttäen krilliöljyn vakaana ilman lisäaineiden käyttöä.

Lähdin vertaileen tuotteita ja löysin mielestäni sopivan. Riittävän pieni erä kokeiltavaks, jos vaikka sekin tuottaisi ikäviä röyhyjä ja hinta/ laatu, myöskin se, etten sitoudu mihinkään kuukausijuttuihin... niitä kun tuntuu olevan tarjolla. 

Ekalla viikolla otin 2/päivä ja siitä 1/päivä. Ei röyhyjä eikä muutakaan epämääräisiä tuntemuksia. Eli hyvä hankinta :)

Tämä kyseinen tuotteen raaka-aine pyydetään hellävaraisesti patentoidulla ekopyyntimenetelmällä.

OmegaRed krilliöljy on 100% jäljitettävä. Pyyntialue on painettu pakkaukseen.

Nämä asiat vaikuttavat nykypäivänä mielestäni voimakkaasti ostopäätökseen, verrattaessa tuotteita.

1 kommentti:

  1. Hei mahtavaa, kalakapseli joka ei röyhtäytyä. Minkäkin inhoan sitä kalakuplintaa ja syön omegaa kuitenkin ympäri vuoden, kiitos Anne tästä, luulenpa että otan vinkistä vaarin. Kuka niitä röyhtäisyjä kaipaa, yäk. <3

    VastaaPoista