sunnuntai 7. elokuuta 2011

fiilistelyjä...

Rakennuksella sähkötöiden pitkittymisen takia en ole saanut jatkettua remppajuttuja ja aikakin on ollu kortilla sillä saralla... kun kesällä on aivan pakko olla lähes kaikki vapaa-aika mökillä. Nyt kuiteski alkaa toi syksy tehdä tuloaan ja tässä sunnuntai-iltapäivää viettäessäni aloin suunnitteleen makuuhuoneen sisustusta. Meille tulee siis n. 20 neliön makkari ja seuraavaan suunnilleen samankokoiseen tilaan ns. seurusteluolohuone... ilman telkkaria tietenkin. Näiden huoneiden väliin tulee lasiovet. Tässä on kaks mallia niistä:

Kirkkaat iskunkestävät lasit, ei kuitenkaan alas asti.

Iskunkestävät kirkaslasit alas asti
Pariovista tulee suora näkymä makuuhuoneen päätyseinään, mihin laitetaan huomiota herättävä tapetti. Tässä on muutama malli värimaailmasta mikä on mulla päälimmäisenä mielessä.
Kiurujen yö 68633
Tässä tapetissa on "sitä jotakin" ja varmasti herättää huomion!

Lilja (69755)
Tässä ei värimaailma nyt ihan kohtaa, mutta muuten on kiva.


Sandud: isöäidin aikaan
                                  Tässä puolestaan on hillitympää kuosia ja jotain "arvokasta"

Sandud:tango
Lattia saa olla vaaleasävyinen. Tässä malli mikä on hyvin lähellä meidän keittiö/ruokailu/olohuoneen lattiaa:

PARADOR CLICK-IN 8-32 Tammi sutter 1-sauva puurakenne

Värimaailmaan vaikuttaa se, että me ollaan hankittu Intiasta käsinkudottu matto (kuva alempana), samoin meillä on tummat mööpelit. Sänky pitää hankkia uusi, sillä pakottavan tilanteen takia jouduttiin kadottaan meidän jenkkisänky silloin kun muutettiin tähän nykyiseen kotiin. Syy moiseen oli se, että sitä sänkyä ei saatu mahtumaan yläkerran portaista kun se oli "yksleveä" 160cm. Siitä asti sit ollaan nukuttu "tilapäisessä" sängyssä joka on valkoinen, eikä sovi muuhun kalustukseen sitte millään. 


Intialainen matto

Tässä taitaa olla värit luonnollisimmillaan, eli melko tummanpunainen pohja.

Päiväpeitto, suoraan Intia/Goa/Mapusan torilta.

Seinävaate myös Intiasta.
Seinävaate on erikoinen, mutta on meidän sisustumakukin sitä. Me ei olla vieläkään siinä vaiheessa, että kaiken pitäisi olla puhtaan valkoista. Lämpimät värit tuo kodikkuutta ja lämpöä. Tällä seinävaatteella on tietty tarkoitus:
Norsun pää, ihmisen vartalo ja neljä kättä. Kahdessa kädessä on lootuksenkukka. Kukan sanotaan symboloivan maan rikkautta, hedelmällisyyttä ja kauneutta.
Kerrotaan myös , että norsupäinen poika Ganesa on Sivan ja Parvatin jälkeläinen, uusien alkujen herra, kynnysten vartija ja kirjuri. Ganesan palvelija taas on pikkuinen hiiri, joka sekin on useissa patsaissa.
Tästä olen kirjottanu aiemmin matkailukohdassa.

Osa kuvista lainattu.

Mielipiteitä saapi laittaa näistä fiiliksistä :)

2 kommenttia:

  1. noi kaks viimistä tapetti-ideaa oli hienoimmat! :)

    VastaaPoista
  2. Munki mielestä varsinki toi "isoäidin aikaan" -tapetti. Mutta toisaalta se kiurujen yö oli näyttävä isona kuvana... harmi, etten saanu sitä kopsattua.

    VastaaPoista