tiistai 6. joulukuuta 2011

Linnanjuhlia odotellessa :)

kuva lainattu karppaus.info sivulta
Pitää oikeen mainita...
 Nuorimmaiseni leipoi meille kahviseuraks mutakakkua, oikeen karppaajan unelmaherkkua :)


Niin, että mitenkä on karppaus sujunu... No, mulla katoo paino hitaasti, mutta VARMASTI!!! Keskimäärin 200g on menny viikossa. Farkut ei meinaa pysyä jalaas... onneks on vyö :)
Juhlamekko on löysä vattan kohdalta (ei tartte käyttää korsettia), vaikka juhla-ateriaa nauttii...
Oltiin nimittäin eilen pikkujouluissa ja tuli syötyä oikeen kunnolla kaikkia kalaherkkuja ja salaatteja ja kinkkua kanssa. Jälkkärinä oli kaffit ja kinuskikakkua. Kyllä pieni siivu kakkuaki tuli otettua... sellanen reunapala kermavaahdolla :)


Mutta siihen mutakakkuunkuusi annosta (sanoo ohje)

200 g tummaa suklaata
200 g voita
1,5 dl makeutusjauhoa
5 munaa
1,5 rkl jauhoa/mantelijauhoa

Sulata suklaa ja voi kattilassa.

Anna kuuman rasva-suklaaseoksen jäähtyä hieman. Silloin se ei juoksetu helposti, koska kananmuna ei pala sekoitettaessa mukaan.

Lisää makeutusjauhetta.

Lisää 5 munaa yksitellen vatkaten joka kerta voimakkaasti. saattaa juoksettua alkuun munia lisätessä, mutta tasoittuu pian takaisin "mousseksi".

Lopuksi lisää 1 rkl jauhoja. Itse laitoin n. 2 rkl mantelijauhoa.

Vatkaa tasaiseksi ja uuniin 200 asteeseen 10 minuutiksi, kunnes kakku on pinnalta juuri ja juuri kypsä ja keskeltä tutiseva kun tönäisee vuokaa. Irtopohjavuoka on hyvä.
Tää on NIIN täyteläistä, ettei voi kovin suurta palaa ottaa ja takuuvarmasti pääsee makeanhimosta. Kantsii laittaa aimoannos kermavaahtoa aveciks :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti