sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Haaste!

Haastan kaikki lukijani ( te ketkä voitte luovuttaa) verenluovutukseen tulevalla viikolla!!!
Perjantaina radiossa kuulutettiin useaan otteeseen, että verivarastot on vähissä. Tästä mainoksesta intoutuneena sit itekki lähdin luovutukseen. Mikään ensikertalainen en ole, mutta tunnustan, ja tunnustin saamattomuuteni siellä veripalvelussakin... Olen ollut tosi laiska kun en ole muutamaan vuoteen harrastanut tätä.


En ole mikään "raskaan" veren kantaja. Siinä se on aina ollut rajoilla luovutus arvoinen ja luovutuksen jälkeen olen vetäny aina rautakuurin.


Elikäs... menin veripalveluun. Tarjosin vanhaa verenluovutuskorttia, mutta...
Säännöt on muuttuneet sitten viimekäynnin. Nyt pitää esittää kuvallinen, poliisiviranomaisen myöntämä henkilöllisyystodistus (ajokortti, passi, ym). Eipä se ongelmaksi tullu kun lompsa oli mukana niin ajokortti kans... Sit sain kaavakkeen, missä oli ne monet kysymykset terveydentilasta ja samalla sain juodakseni muutaman mukillisen mehua. Sitä olis saanu ottaa vaikka kuinka, mutta karppaajana en tietenkään ottanut. Sen jälkeen Hb:n mittaukseen... että kelpaako... no morjens...


- Meinasin penkiltä pudota kun sain kuulla tuloksen! 167!!!! Mulla ei oo ikinä, siis IKINÄ ollu noin vahvaa verta. Sitä siinä kummasteltuamme otettiin vielä varmistus toisesta kädestä ja samoja lukuja se näytti. Tähän ei ole muuta syytä kuin toi karppaus. Tarinahan kertoo, että yleisesti ottaen veriarvot paranee sillä touhulla. Olen siihen asiaan suhtautunu hivenen varovasti, mutta nyt kyllä totta tuntuu olevan.


Siinä sit lepuutin itteeni sen kuutisen minsaa kun pussi täytty.
Luovutuksen jälkeen olis sit saanu vielä kaffeetella ja ottaa mehua ja leipää ja kaikkee, mutta jätin väliin :)
Tyytyväisin mielin läksin pois. Tämä oli 19 kerta mulla ja lupasin nyt olla ahkerampi. kolme kuukautta pitää verta vahvistaa ennen seuraavaa... Parissa päivässä se palautuu, mutta säännöt sanoo ettei saa useammin luovuttaa
                                           Nyt vaan kipin kapin luovuttelemaan!!!

2 kommenttia: