torstai 5. huhtikuuta 2012

Uusia tuulia...

... ja nää ei nyt sit ole pohjosesta, etelästä, idästä eikä lännestä... eikä niiden välistä :)


Nää tuulet on opiskelutuulia. Olen joskus kuullu, että ihminen oppii 50- vuotiaaks uutta ja kun mulla toi puolivuosisata alkaa oleen ihan melki ovella, ni aattelin että jotain oppia tässä vielä pitäis saada. Siinä se... Hain koulutukseen, oppisopimuskoulutukseen isännän firmaan ja aikuiskoulutuksen kautta pitäis ensvuonna valmistua JALKINEMYYJÄKS !!!
- Elikäs, tässä ny sit opiskellaan ihan virallisesti myyjän ammattitutkintoa ja siinä mukana jalkinealan jonkinasteiseks "asiantuntijaks" :)


Tietopuolta ollaan opiskeltu jo jonkin verran ja viimekuulla oltiin oikeen "suutarinopissa". Ekana päivänä tutustuttiin nahkoihin.


Opittiin kaikenmaailman termejä ja niiden toimintaperiaatteita, kuten liko, pesu, kalkitus, peittaus, pikkelöinti, parkitus... Parkitus oli ennestään tuttu termi, sillä metsästysharrastukseni myötä olen siihen asiaan tutustunut.


On se kummallista, että kalan limasesta "nahasta" voidaan tehdä parkitsemalla suhteellisen kestävää nahkaa...
Tässä esimerkkinä hauki ja made:Parkitustapoja on muutamia mm. kasvis-, kromi-, yhdistelmä ja rasvaparkitus. Yleisin on kromiparkitus jalkinenahoissa.
- Kerran kenkäkauppaan tuli asiakas joka sanoi olevansa allerginen nahalle ja että löytyykö valikoimistamme täysin nahatonta kenkää. Silloin en sitä asiaa vielä tajunnu, mutta nyt tajuan. Asiakas oli kromille allerginen ja sitä juuri on jalkinenahoissa... Eli jälleen olin oppinut "jotain" uutta :)


Tästä asiasta voisi siis luennoida pitkään...
- mutta ettei tämä asia ala tökkimään, jatkan seuraavassa postauksessa siitä varsinaisesta aiheesta... eli kenkä ;)
Laitan tähän loppuun vielä kuvan aidosta käärmeen nahasta ja sit lehmän nahasta tehdystä "käärmeen nahasta"... mielenkiintoista!!!
4 kommenttia:

 1. No hauikiavokkaat ja matikkakorkkarit vois olla kyllä oikia myyntimenestys :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et usko, mutta meinasin "revetä" naurusta...
   - olis kyllä komiat... varsinki mateesta
   Kiva että teit tästä aiheesta näin mukavan... kyllä nyt opiskelu maittaa vielä paremmin :)

   Poista
 2. Mielenkiintoista! Onnea opinahjolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aihe on tosiaan mielenkiintoinen ainaski jalkineiden osalta. Ja kiitos :)

   Poista