sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Edistyyhän se

... siis se kesäkööki.
Isäntä on ollu parin viikon aikana harvase ehtoo tekemässä kesäköökiä valmiimpaan kuntoon. Säät ny ei ole täälä länsirannikolla ollu kovin suotuisat. Sempä vuaks on ollu vähä hektistä pintojen kanssa. 

Kerron tähän väliin kumman jutun (ja todistusaineistoks ei sit tiätty ollu kuvaa). Isäntä meni eilen suunnitteleen terassin jatketta kesäköökin kulmille ja siinä ihan vieressä, kivenkolossa kyyhötti tän vuatinen sorsan poika. Se ei pitäny mitään ääntä ja anto rauhallisesti ottaa kiinni. Isäntä vei sen mereen ja se lähti uimaan naapurin rannan heinikköön. Muuta perhettä me ei sit nähtykään. Mietein vaan, että onko minkki pemottanu pesueen ja yks on päässy meitin pihapiiriin turvaan. Vasta siitä hetken kuluttua ajattelin, että jos sille olis antanu vähä rantaveteen leipää, mutta kun mekään ei siellä nyt taas viikolla olla, ni mistäs se sapuskansa olis sit ottanu. Yksin se raukka ei kyllä pitkään potki :(

Mutta katsastetaan se kesäkööki:

Ulkopinta vedettiin kuultavalla puunsuojalla "joku ruskee". Tarkotus oli lähinnä samaa sävyä ku muutki rakennukset
 Ovesta tulle portaat (4kpl) alaspäin ja siitä tehdään terassin jatketta/tasannetta. Tohon sokkelin eteen tulee istuintaso. saadaan sillä peitettyä alustaa. Tässä tulee oleen kait tontin lämpimin paikka tuulella kuin tuulella.

Tää kuva on etelän suuntaan. Vasemmat ikkunat huussille, pääty saunalle ja oikeet merelle.
 Tuahon vasemman ikkunan eteen tullee penkki, vastapäiselle ikkunalle pöytä, joka voidaan jatkaa, eli tarvittaessa siirretään pöytää päätyklasille ja penkki toimii toisen pualen istuimina.

Tää on sit luannollisesti pohjoseen, oikeessa reunassa se huussin suunta ja toi pääty mökin pihaan päin
 Tähän tulee tiskausnurkkaa ja tyätasoo ja hyllyä astioille ja sen semmosta :)
Tässä paremmin saunalle ja meri tossa oikeessa suunnassa.

Tässä sit ovi, siis tuplaovi ja suunta merelle ;)
Lattiassa on pinotexiä nimeltä poro ja seinissä jotain muuta "texiä" nimeltä lumi...
- niin suamalaista, niin suamalaista, että!

Laitan tähän suunnitelmakuvaa tulevasta tiskaus/tyätasosta, kuvan lainasin google kuvahausta:


Juu, tulee sinne sähkötki, ajallaan. Mutta en mä sinne mikroo laita, riittää että mökissä on :D Aikas simppeli, vai mitä?!?

Vielä muutama ulkokuvatus:

Niinhän se sopii maisemaan ku olis ollu siä aina.
Kuvat on ny suuria, kun joku kommentoi, että laittasin näin, ettei aina tarvii alkaa isontaan niitä. Saapi kommentoida jos kuvat tulee kuvaruudusta ulos.

Terkuin mie!

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Katotaan ny kunhan saadaan valmiiks asti ;)
   - mutta runko on kyllä komia :)

   Poista
 2. Siis tuo koko teidän mökkipaikka on kyllä aivan hurjan ihana ja tuo tuleva köökki sopii sinne todella hienosti, huoh. ihanat kalliot ja männyt. Kyllä kelpaa aikaansa viettää. Tällaiset kuvat eivät ainaskaan helpota pientä mökkikuumetta :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siellä saa aikansa kulumaan vaikka vaan olemalla ja kattelemalla merelle :)

   Poista