sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Gurmee

Kaikki alkoi siitä kun mä ...
- viikonloppuvapaalle lähdin isännän kans ja mökille tiätysti :)

Kaupas käytiin silleen "nuukaillen", ku aateltiin koittaa meren antimia. Melko uhkarohkeeta touhua! Entäs jos kalaa ei tuliskaan...

No, siinä ooteltiin tuulien vähä tyventyvän, mutta alko näyttään siltä, ettei se ny tyvene ihan kunnolla. Mun piti tehä päätös, soudanko santtua vasta- vai myätätuuleen, santtua, missä on alkuperäsenä pualmetrii liian lyhyet airot, eikä muutenkaan Niin helppo soutupaatti.
No, me tehtiin päätös isännän kans vähä niinku yhdes. Tullaan myätästä rääkäämällä ja sivuuttain. Pidin vaan airoilla paatin poikittain aalloilla. Hyvin luanas!
Kolmen verkon jata siihen meitin rannan edustaan laskettiin ja toivottiin edes kuutta affenta.

Aamulla:

Isäntä viskas "roskakalat" (hauki) takas mereen, loiskaus paatin takana ;)

tarkkasilmänen näkee verkos kalan :)
Juu, isäntä jätti mut maate sänkyn pohjille ja läks kokeen verkot. Olin kuiteski sen verran utelias, että nousin katteleen mitä tulee... tuleeko mitään ja, ja, ja...


Tuli! Kiesus ku tuli kalaa! 30 affenaa, viis kuhaa, kolme haukee ja yks särki. Hauet ja kaks elävämpää kuhaa lensi kasvaan plus tiätty se särki lensi kivikkoon lokeille. Ja ei noita haukia meillä yleensä kyllä oteta, ellei ne sit ole tosi isoja. Sit alko isännällä perkuut. Se on lapsesta hyvin opetettu. Jos kalastat, perkaat kans, joten:


Oli se isäntä kylmissääm ku sai noi kalat fileoitua. Oli ihan pakko tehdä sille tuplarommitoti (sain siinä sivus itekki, mutten tuplaa ottanu sentäs).
Oli se vaan komee saalis tolleen fileenäki:


Reilu neljä kiloo oli filettä. Aika arvokasta jos olis menny ostaan kalatiskistä!

No, isäntä hoiti ulkosafkat ja mä sit tuvaas jotain sähelsin:


Huamakkaa taas toi köökin välitila! 
Viivi ja Wagner mua viihdyttää siällä, Hih ;D
Sen verran oli viä ilma suapee, että voitiin nauttia ruuat kesäköökis, kyllä oliki jo nälkä ja olis varmaan maistunu teillekki, vai olisko:


Jauheliha-broileritäytteiset paprikat koskenlaskijajuustolla, suppilovahvero-sipulimuhennosta kolmen juuston kermalla ja paistettuja affenfileitä. Oikeen Gurmee-ruakaa!!!


Voi pojaat ko oli komiaa!!!

Näissä maisemissa:


Terkuin mie!

10 kommenttia:

 1. Voi pojaat ko olis maistunut;)
  Mahtava kalasaalis - ja on teillä melkoiset mökkisapuskat. Ja maisemat!
  Oikein hyvää alkanutta uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyv'ää viikkoo sulleki!
   - kyllä meitin kelpaa vapaalla olles tuolla rentoutua, muuten ollaanki ihan "aina" töis, ku asutaan töiden kans saman katon alla :)

   Poista
 2. Oi miten kauniit kuvat ja mikä kala saalis ,nam:)

  VastaaPoista
 3. voi tsiisös mikä saalis. ahvenfileet on kyllä hyviä. mie aina pyörittelen ne rusijauhossa ennen voissa paistamista ja ne on kanssa ylikylän parraita..suosittelen kokeilemaan jos vielä yhtä hyvä tuuri verkoilla käy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me koitetaan elää vähällä jauhoruualla, ollaan ihan tarkotuksella paistettu ilman. Silti tiedän, että olis vielä paaaljon parempaa just ruisjauhoilla :)

   Poista
 4. oi vitsit kun näyttää hyvältä tuo ruoka! :)

  VastaaPoista
 5. Oi mitkä kuvat ja tunnelmat, mahtavat kalastuskuvat ja mieletön saalis :) kyllä tuosta jo gurmeeta saakin. Ja niin luomua :).

  VastaaPoista