keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Talven tuloo

Tai sinneppäin.
Ei meillä täälä länsirannikolla oo viä kauhiasti ollu elkeitä talventuloon jos otetaan huamioon vaikka itäsuami. En muista koska olis viimeks satanu mitään, paitsi tänä aamuna varhain. Jäänteet oli jäljellä ku söin aamupuuroo. Otin kuvanki kelistä:Oli meinaan komia sateenkaari.
Huamaatteks, kuin meillä on viä puutki vihreenä. Ei tiatooka syksystä muuten.

Eilen oli syyspäiväntasaus, eli jos oon oikeen ymmärtäny, ni koko maapallolla oli päivä ja yä yhtäpitkä, eli sen 12 tuntia.

Tätä päivien lyhenemisestä ei oikeen tuu ajateltua, että kuinka nopeesti kaikki tapahtuu. Mä kuiteski otin mökillä viikon välein kuvat aiheesta "minne aurinko laskee" ja tottaviä siinä on eroo. Kattokaa ny:


Tää kuva otettu 13,9-14

Tää on otettu 19,9-14. Aurinko laski edellises tonne nualen osottamaan kohtaan ja nyt tonne
Juu, on ne suunnilleen samasta kohdasta, ehkä olen pihas hiukan eri paikas ja tsuumilla ensimmäises kauempana rannasta ;) vai miten sen ny laittas :D

Täälä on siis ollu komeita kelejä ihan hyvin ja se on innostanu mettäretkille. Ekalla reisulla saatiin niitä tatteja, tokalla lampaankääpää ja viimeks suppiksiaki jo. Ainoo on, eli jossei tota vettä pian ala näillä nurkilla sateleen enempää, suppikset kuivuu mettään ihan totaalisesti.Ja ollaan me taas kalastettuki:Affenfileet odottaa pakkaseen menoo.

Viälä viime viikonloppuna tarkenin mennä aamu-uimaan mereen, mutta saas nähdä miten akan käy tulevana. Nyt on ollu jo muutama yä pakkasen pualella, ni kai se on vähä merivettäki jäähdyttäny. Ei silti, 16 asteista se oli viä viimeks. Jos se alle kymmenen menee, ni sit tarvii jo meikäläinenki saunaa alle ja päälle.
Tai, on se mereen meno ihan kii siitä miten sen korvien välissä ajattelee. Ei parane aatella mitään, vaan mennä.

Terkuin mie

JK: Oon tullu siihen tulokseen, että liiallisen roskapostin myätä jouduin laittaan kommentteihin lisätestin. Olkaa kärsivällisiä kamut.

3 kommenttia: