sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Huvilaa ja huussia

vai vaan mökkiä ja siivousta...
- ehkä tota jäljempää.

Perjantaina oli aikas tuulinen keli. Tuumasin isännälle, että voi paatis mökille mennes takapuali paukkua jonkiverra. Eikä mitä! Päästiin mökille seesteises kelis. Tuuli oli maissa, vaan ei merellä. Tai no, alko siä puhalteleen ku miähet lähti laskeen verkkoja affenen kiilto silmis. Katoin merisäätä josain vaihees ja Tahkoluados oli puuskis 12m/s. Ei se miähiä haitannu, eikä muaka, ku istuin mökis sisällä ja suunnittelin siivousta ja mahdollista rymsteerausta. Mitä ny välillä kävin lisäämäs saunan pesään puita. Lauvantaina oliki sit niin komia sää heti aamusta asti, että.
Mun piti nukkuu oikeen myään, mutta ennen kasia jo heräsin. Vähä jälkeen kasin oliki jo pirtti pihalla...
- tai ainaski melekein :)


Huusholli oli riipin raapin. Hämmähäkin seitit sai kyytiä retroimurilla. Muutaman vanhan tualin heitin nuatioon ja myäs vanha keinun. Ai että miten maltoin...
- oli aivan pakko. Sitä oli jo moneen kertaan korjailtu liitoksistaan ja ei sillä voinu keinua, ku siihen oli tehty toppari anturoihin. 

Taustalla oleva keinu lensi nuatioon, se tuli tiänsä päähän.


Mulla oli niin kova draivi päällä, että kuvakki heilahti. Mutta näkee niistä ny vähä...

Olen kai joskus kertonu, että me ostettiin tää mökki reilu kymmenen vuatta takas sellaselta vanhalta leskirouvalta ja se tuli kalustettuna. Me ei olla sinne viäty paljooka mööpeleitä, päinvastoin... ollaan laahattu pois. Jotain tekstiilejä ollaan viäty ja köökiä "paranneltu" käyttökelposemmaks.

Mökki on siis Hyvin retrohenkinen. Me ollaan aateltu valkasta tota sisustusta, jos ny saadaan aikaseks tänä vuanna. Eikös sitä pruukata sanoo, että valmiiks suunniteltu on niinku pualiks tehty :)

Olin mä tyytyväinen tällä kertaa saavutukseeni vain siivoomalla ja "karsimalla taas vähä". Valmista tuli jälkeen pualenpäivän ja pääsin nauttiin aurinkoisesta ja peilityynestä kelistä terassille:Miähet savusti affenia lounaaks ja niitä herkuteltiin:


Näissä maisemissa :DMeidän lahdella on muutamana vuatena asunu yksinäinen laulujoutsen ja arvakkaa että olin ilonen...
- nyt niitä oli kaks, eli pariskunta on tullu näille kulmille. Toivottavasti kyhmyjoutsenet ei aja niitä pois.
Näissä tunnelmissa alkavaan viikkoon.

Terkuin mie!

2 kommenttia:

 1. Voi jestas noita maisemia, niissä kyllä silmät ja sielu lepää <3 Ihanan näköistä <3 Mökkikin laitettu kauniisti kuntoon, ihana pesäpaikka. <3 Leppoisaa sunnuntai-iltaa Anne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia, samoin.
   - kyllä me aikas hyvin saadaan tua mökillä lepuutettua niin sialua ku silmääki :)
   Maisemat hurmaa kerta kerralta ja vuasi vuadelta uudelleen ja uudelleen.

   Poista