sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Kesä tuli käymään

Kaikkien huulilta on kuullu samaa...
- ihmeellinen kevät, ei kertaaka ole ollu hellejaksoo, ei meinaa uskaltaa istuttaa kesäkukkia jos vaikka viä tuli halla jne...

No, mä olin ny rohkee ja vein saareen kesäkukkia. Tai olihan siä ny jo orvokeita ennestään. 
Perjantain mentiin töitten jälkeen saareen ja tuuli oli aikas kovaa. Paattirannas tuumasin, että taidan vetää "kurahaalarit" niskaan, ettei kaikki vaatteet oo märkänä ku perille päästään ja Onneks vedin. Vettä heitti melkolailla paattiin mennes. 
Tuuli oli etelällä ja se ei osunu meidän rantaa enää kovasti. Saunan edustalla oli oikeenki lämmintä. Kuumat kaakaot kyllä tehtiin heti ku saatiin ittemme ja tavarat ojennukseen. No joo, oli ne vähä terästetyt sellaset ;)


Sauna lämmitettiin, luannollisesti. Merivesi oli jo lämmenny 14 asteeseen. Siinä me istuttiin saunan terassilla ja nautittiin keleistä.

Lauantaina juatiin aamukaffit terassilla auringon alkaes paistaan. Meri oli rauhottunu yän aikana, kelit oli komiat. Lähdettiin töihin. Sää helli koko päivän ja ehtoopäivän pualella palattiin mökille takas. Istutettiin niitä kesäkukkia mäkäräislauman seassa. Ne peijoonit nousi jostain koloistaan sankoin joukoin. Ei oo meinaan koskaan aiemmin ollu sellasta määrää mäkäräisiä saares!

Istutushommissa tuli hiki ja ei siinä kauaa miätitty, ku päätettiin pulahtaa mereen vilvotteleen. Mittari näytti jo 16 asteista vettä. Kyllä virkisti :)Se oli kyllä kumma päivä... tuulesta ei ollu tiatooka koko päivänä. Tänään taas aamusta asti tuuli oli kovaa. Tahkoluato anto 12m/s ja puuskissa 15m/s. Eli "kuravehkeet" niskas tultiin tänään kotiin ja silti meinas vaattet kastua kauluksen kautta :D

Tässä viä lauantai-ehtoon kuvia:

Meille tulee taas ruappaaja saareen...
- tulee ny toinen korjaan edellisen touhuja. Tota aallonmurtajaa korjataan ja "laguunista" koitetaan tehdä syvempää ja poistetaan siitä kaikki irtokivet (niitä ku siä on viä vaikka kuinka)
Tästä sitte myähemmin...

Terkuin mie!

8 kommenttia:

 1. Voi miten tunnelmallisia, rauhaa ja suven suloa huokuvia kuvia! Lämmintä alkavaa kesäkuuta sinulle.

  VastaaPoista
 2. Upeita maisemia - ja kauniita kukkia! Ja kyllä niiden kukkien on syytä jo kestää - nythän on kesäkuu;)
  Lauantai oli täälläkin upea päivä - eilen olikin sitten jo ihan toisenmoinen meininki!
  Ihanaa kesäkuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin hyvää ja lämpimämpää kesäkuuta sulle :)

   Poista
 3. Ihanat saarimaisemat! Kesäkukkia olen minäkin jo istutellut ja kaktukset sisältä vienyt ulos. Nyt vaan näyttää niin sateiselta ja sadettahan luvattiinkin, että kiikutin kaksi vanhinta kakstusta sisälle...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sateet vaan jatkuu ja jatkuu ja tuulta on taasen niin, ettei meinaa pystyssä pysyä. Josko kelit paranee juhannuksen jälkeen, niinku viime vuannaki. Toivotaan parasta :)

   Poista
 4. Komiat oli ilmat teillä, meillä oli mökillä kova tuuli ja lämmintä vaan 15 astetta. Tänään meillä kotona olikin sellainen myrsky että luulin katon lähtevän irti :) Kesäkukkia olen istuttanut rohkeasti nyt jo, pelkään varmaan että kesä livahtaa ohi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tais olla sama pelko alitajunnas. Juhannus on tuas tuakios ja sitte alkaa jo yät pimeneen, eli kesä loppuu ;)
   - Pakko laittaa kukkia jos meinaa :D

   Poista