sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Matkailu avartaa

Mä olen Niin monet kerrat näyttäny teille kuvia merestä ja varsinki meidän mökkirannasta...
- mutta ny mä teen poikkeukse :D

MERIKARVIANJOKI

Se on tää meidän kylän halki kulkeva joki, mitä meistä useimmat pitää ittestäänselvänä eikä oikeestaan minään ihmeenä. Se virtaa tossa ihan viäres, välillä isosti ja toisinaan vähä vähemmi. Turisteja, tai paremminki kalastajia se tua tänne piristään meidän paikallisten elämää ja varsinki Yrityselämää.

Kunnan sivuilla joesta kehutaan näin:

Merikarvianjoki on maamme ensimmäinen vaelluskalajoki, jonka suualueelle on perustettu vapaaehtoisesti laaja, viiden kilometrin päähän avomerelle ulottuva verkkokalastuskieltoalue. Tämä takaa kaloille esteettömän nousun Merikarvia-jokeen. Täällä eivät nousukalat törmää jokisuissa tavallisesti oleviin lukemattomiin verkkoihin ja rysiin.

Mä pääsen oikeen "kutsuttuna" kokeen joen elementit kerran vuateen, ku yrittäjät kokustavat ja aveceille tarjotaan mahdollisesti paattireisua ja luannollisesti saunaa ja joessa uimista. 
Että mä tykkään :D

Menneellä viikolla oltiin paatittelemas ja reitti meni suunnilleen näin:Syylöönstrikaa pitki mentiin Tikkaluadontiän alitte...
... Tikkalahdelle ja siältä Aliinankarin kulmalta Kuuskerin suntista uloos.Käytiin kääntymäs Viita-Höyskerin edes ja takas tultiin Merikarvianjokeen ja ajettiin Kraatarinkarin sivuitte ja siitä ylös kohti lähtölaituria. Matka oli nautinnollinen ja luurin kamera toimi oudon hyvin...
- kuten huamaatte :)

Joesta voit lukee lisää Täältä.

Terkuin mie!

6 kommenttia:

 1. Niin komiat kelit ja maisemat :)

  VastaaPoista
 2. :D Ihanat paikannimet, niillä taitaa olla historiakin. Maisemat ovat kauniit ja sää näytti hellivän matkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosta historiasta en osaa sanoo, ku en oo aito paikallinen, mutta todennäkösesti ovat olleet ton nimisiä aikojen alusta :)

   Poista
 3. Merikarvialla on kaunista ja paikannimet ovat kyllä hauskoja. :) Meilläkin oli muutaman vuoden ajan vuokramökki Merikarvialla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että paikka on silleen tuttu. Missä päin mökkinne oli? Meitin mökki on Köörtiläs, saares. Ja tiätty asutaan keskustas ;)

   Poista