tiistai 7. kesäkuuta 2016

Mökkeilyä ja jotain muutaki

Hui kauheeta...
- tää on ollu pois kanavilta vaikka kuin kauan!

Noo, on täs vähä ollu kaikkee. Mistäs oikeen alottas?

Puun kaatoo:Meillä oli tollanen pikkunen mänty tos kesäköökin kulmalla. Kymmenen senttiä katon kulmasta oli runko ja kallistuma pahasti kesäköökiin päin. 
Saatiin urhee puunkaataja saareen ja sitä siinä mitattiin, tsuumattiin, kateltiin ja suunniteltiin. Viimein kaatosuunnitelma valmistu ja saha käyntiin. Runko oli niin paksu, ettei olis sahan laippa riittäny, sahaaja päätti vähä soukentaa runkoo ja sit vasta kaatohommiin. Mä pelkäsin ihan kalpeena mökin portailla!
Onnellisesti se puu rytisten kaatu just sinne minne piti ja johan tuli valkeus pihaan.
Kaadettiin tontilta toinenki puu, iso kuusi saunan takaa:


Se on toi punatakkisen isännän viäres ja kaatu komiasti päin ylämäkee. Kaadetusta maisemasta en huamannu ottaa kuvaa, ku aloin jännittään tota männyn kaatoo :)

No, nyt on valoo tosiaan tontilla melkolailla ja hyvä näin.

Sit meen seuraavaan aiheeseen. Tää on vähä vakavampi juttu, mutta tästä selvitään.

Mulla on ollu jo jokusen vuaden yks luami tos oikeen jalan sääres. Mä olin sitä poistattamas jo vuasi takas, mutta olisin saanu poistoajan silleen, että meidän Malesian matkaan olis ollu tasan kaks viikkoo poistoajasta ja lääkäri oli sitä miältä, että ei oteta ennen matkaa, ku paikka on vähä vaikee ja tikit tarttis olla kaks viikkoo. Ja jossei se ottas kiinni, ni oli sin verran bakteerialtis reisus, että sovittiin siirtää tuannemmaks. No se "tuannemmaks" tuli täs reilu kuukausi takas...
Olen hidas hämäläinen!
Luami poistettiin ja reilu sentin haava tuli. Viis tikkii ja kaks viikkoo. Olin tikinpoistos ja haava oli parantunu tosi hyvin. Meni pual vikkoo lisää, ku tuli puhelu terveyskeskuksesta:
" tuleks käymään? Lääkärillä olis asiaa sen luamen osalta"
- Voi Saa....! tuumasin ääneen...

No, tottahan menin ja vähä oli takaraivo puuduksis mennes. Oli sen verran ajatukset tukos.
Lääkäri totes, että melanooma siitä löyty. 0,4mm halkasijalta. Laitetaan kirurgian polille kiireellisenä lähete. Mä sit aloin tenttaan. Mitäs sille tehdään? Onko se levinny? Tuleeko sytot ja sädetykset? Kuinka pian sinne pääsee?

Se ei 99% ole levinny. Eikä tarvi niin ollen muuta kuin poistaa arpi ja turva-alue. Ei siis muuta hoitoa. Sinne pääsee varmaan viikon sisällä.

Ei sit mun maailmani siihen kaatunu. 

Menin parin viikon päästä kirralle. Siä ei kohtelu ollu ihan nappi. Hoitaja ja kirurgi oli ihan ok, mutta ku paikalle kutsuttiin plastikkakirurgi antaan konsultointia, sain kuulla lukuni. Se vuadatus, minkä kuulin oli rivien välistä suamennettuna: Tää on ihan sun oma vika, ku et ole käyttäny helmikuun ensi säteistä hangille 50 suojakertoimista aurinkovoidetta!
- ja mitkään vaateet ei estä... aina täytyy käyttää 50 suojakertoimista voidetta!!!
Ja varpaankynsissä on lakkaa!!!
- sitä ei saa olla kun tänne tullaan!
Mä tuumasin vaan, että ei ohjeissa lukenu.

No, aattelin, että jollain oli Paha päivä.

Operaatio tehtiin, ja haavasta tuli aikamoinen. Noin 7 cm pitkä ja syvä. 

Haava on ny paranemaanpäin. Tikit otetaan torstaina pois ja toivotaan, ettei aukee. Se on tosi kiree paikka. Eli ihonsiirtoo ei tehty, vaan kiristettiin säären nahkaa rymppyyn.
Monttu siihen jää, mutta empä mä ole menos mihinkään säärimissikisoihin näillä kymmenillä. 
Hoitona tulee vaan seuranta, ajasta ei sanottu mitään. Kutsu kait tulee sit joskus...

Sit mulla ammuttiin toisesta luamesta koepala. Siitä odotellaan tuloksia.

Tällästä mulla töiden lomas ja vähä mökkeilynki. Mereen en oo päässy operaation takia ja se on vähä kirpassu, mutta kyllä se tästä, kun vaan toi haava paranis kunnolla.Näihin mökkikuviin päätän tän postaukseni.

Älkää hualiko surra mun pualestani, en mäkään sure. Tää on elämää.

Terkuin mie!

1 kommentti:

  1. Toivotan paranemista sinulle, ei nuo ole mukavia. Hyvää kesäkuun jatkoa:)

    VastaaPoista