sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Retkellä

Me oltiin taas kerran perinteisellä meriretkellä Ouran saaristossa, tarkemmin Kaddissa. Ilma oli siedettävä ja seura parasta.

Mutta ennenku laitan teille näitä mahtavia kuvia retkeltämme, avaudun vähä.

Operaattorin nettiyhteys.

Meidän mökillä on aina ollu hiukan heikot yhteydet. Mokkuloita ollaan kokeiltu monelta operaattorilta, mutta onneks ne on ollu vaan kokeilus. Kun ei oo kenttää, ni ei oo. Nyttemmin, oikeestaan viime kesänä alko oleen siedettävää yhteyttä kännykällä ja isännän tapletilla oli "voimaa" ku piänes kyläs. Se surffaili sivulta toiselle. Ei silti, kyllä mäki kännykällä pääsin googlettaan ja kattoon merisäätä ja sen sellasta, ku olin mökis ikkunan edes.

Reilu viikko takas, kentät sit katos ku tuhka tuuleen. Ei avannu isännän taplettikaan enää sivuja, latas vaan.
Mun piti soittaa perjantaina pari puheluu siältä. mökis luurin tekstinä oli "ainoastaan hätäpuhelut sallittu". Sitte mulla kiahahti. Oikeen jo viikon oltiin oltu heikoilla kentillä! Hämäläinen hitauteni alko nostaan viimein päätään...
- Onneks!!!

Otin sit puhelun tukeen. Siä oli kyllä avulias herra puhelimes ja kuunteli ja kyseli sijaintiani tarkemmin. Kysyi, että voisinko siirtyä ulos. Sanoin, että enempää en voi ulkona olla, ku jos askeleenki viä otan, putoon mereen. Olin nimittäin laiturin reunalla. Miäs sanoi, että vikakartta ei kyllä näytä meidän kohdalla mitään ongelmaa, mutta lähistöllä kyllä on heikko alue. Mä sit "viisana" totesin, että juu Tiädän... Se vika-alue heidän nettisivuilllaan oli kyllä lähellä, muttei ihan meidän kohdalla. Mutta silti meillä tökkii. Aikamme siinä ihmeteltyämme, herra puhelimen toises pääs sano ottavansa yhteyden tekniikkaan ja tiadustella siältä. Lupasi sit palata asiani tiimoilta tuatapikaa.

Palasihan se, ja tosiaan... Reilu viikko takas on läheisellä mastolla havaittu ongelma ja varaosat on tilattu ja asennetaan heti kun tulevat ja että se saattaa aiheuttaa meillekki häiriötiloja. No nyt sit ootellaan siä mökillä kenttien parantumista. Eikä tässä viä kaikki...
- meillä kotonaki on netti pätkiny reilun viikon ajan. Sanoin siitäki, mutta... ei siäläkään pitäis olla ongelmaa. Mutta kun ON!
Tätäki kirjottaessani netti on pätkässy jo monta kertaa... saankohan valmiiks lainkaan?!?
Huamena otan kyllä yhteyden Taas tukeen ja saavat hakee vikaa täältäki.
Ehkä se "joku vika" löytyy myös täältä.
I hope so!

Mutta mennääs niihin Kaddin retkikuviin:
Syätiin lohisoppaa, Kuuskerin Timon keittämää ja juatiin kaffit. Sit lähdettiin kiärtään Ouraa. Mentiin ohi Ouraluadon vanhan luatsiaseman...


 Seuraavaks tuli eteen mahtava "pöytäkivi"...


... ja ku oltiin sivuuttamas sitä...


Melko hauska... Tarina ei kerro, kuka on ton alunperin tohon raapustanu, mutta vanha se on ja sitä on myähemmin korostettu...

Kiärrettiin ristiin rastiin ja otin muutamasta kalamökistä kuvia, hauskoja pikkuruisia hökkeleitä ja olipa siä jokunen huussiki saaripahases:Tää ny ei oo mikään mökkipahanen, jonku rakas kesäpaikka. Niin pikkunen ja söpö louhikkoisella saarella.
Palattiin kiarrokselta takas Kaddiin, saunottiin, uitiin ja juatiin lähtökaffit ja auringon paisteessa palattiin kotimökille:Kiitos kaikille matkalla olleille.

On tää kotimaan luanto vaan niin karua ja kaunista... ainaski näillä leveysasteilla <3

Terkuin mie!

1 kommentti:

  1. Kauniita kuvia ♥ Olispa ihana viettää muutama viikko rauhassa tuommoisessa kalamökissä kaukana kaikesta hälinästä ilman puhelinta ja tietsikkaa.

    VastaaPoista