sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Sitä sun tätä

On tää elämä nykyään niin hektistä...
- ei millään meinaa ehtiä tännekkään mitään kirjotteleen.

Nyt on kertyny kaikkee tapahtumaa, että oli pakko järjestää aikaa tehdä tää postaus.

Ensiks, meille on tullu "pikkuväkee" perheeseen:


Tämä mirri on Viktor.
Tyttären asuinkumppani. Melko villi kaveri, kova jutteleen. Näkee kaikkialla mielenkiintoisia asioita. Suunnittelee kiipeilyä vaikka katonrajaan, kun vaan jotenki sinne pääsis.
Oikee pikku vintiö :)
Viktor oli meillä kylässä muutama viikko takas. Tuli junalla Tampereelta pienessä kantokassissaan. Muutaman kerran meinas kaveri jo olla hukas, ku ei hetkee pysyny paikallaan ja mennä viipotti pitkin kämppää. Ruuan jälkeen se hiukan väsähti, että ehdin napata kuvia. Viktorista kuulette varmaan joskus toistekki.

Isännällä oli synttärit tässä reilu viikko takas ja hommattiin mökille uus grilli. Isäntä kun on tunnetusti oikee gurmeekokki kaikkien muitten osaamisten lisäks. Grillin "avajaisia" viätettiin viikonlopulla. Grillin kaasulevyllä kypsy lohenruatosoppa alkukeitoks:Sopassa oli omegat kohdillaan.

Uusia pottuja keitettiin ja niistä tehtiin pottusalaattia. Tuaresalaattia oli kans tarjolla ja komiat lohimedaljongit isäntä grillissä kypsensi. Kalalle tehtiin tar tar-soossia:
Kyllä oli niin komiaa ruakaa, että...

Sää oli tuulinen, mutta aurinkoinen. Lähdettiin ajeleen porukalla isännän veljen puupaatilla. Poikettiin Merikarvian satamas Ravintola Rantahuaneella juamas lämmintä.


Paluumatka tehtiin vähä eri reittiä. Kylmää kyytiä se olis ollu, mutta pukeutumiskysymyshän se on ku merellä liikkuu. Eikä välillä tarvi ees liikkua, ei muuta ku olla vaan:


Kyllä näillä vetimillä tarkenee.

Yhtäkaikki...
- jokaisen huulilla on kylmät kelit.

Kuukausi takas kaupalle tuli aamusti iäkäs miäs. Ensisanoikseen hän tuumas, että:
- viime yä oli suviyä. Oli kylmä yä. Se tiätää seuraavaa 40 vuarokautta kylmää!

Mä aattelin, että ei kyllä tiä, ei enää mikkään vanhan kansan sanonnat paikkaans pidä. Mutta, näin se vaan on ollu.
Ja sit toinen tapaus, muutama viikko takas. Myäs iäkkäämpi herra sano, että kylmät jatkuu seuraavaan täyden kuun aikaan asti... suviyän aikaan oli täyskuu ja kylmää oli... 

Sitä mä jo uskoin ja siltä se ny näyttää. Ens viikolla pitäis suunnilleen olla se täyskuu ja niipä noi säätiadot tossa ny lupailee, että lämmintä alkais pikkuhiljaa tuleen.

Sitä odotellessa ihaillaan ny vaikka tota auringonlaskukuvaa:


Ei mulla muuta :)

T:anne

2 kommenttia:

 1. Voihan Viktor - ihana! Ja kiitos - uusia postauksia tästä vekkulista odotellaan kieli pitkällä;)
  Sää on niin kuin sanoitkin vain pukeutumiskysymys ja villahousutkin on kaivettu taas esille, mutta juu - aurinkoa kohti mennään!
  Hyvää uutta viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää alkanutta viikkoa myös sulle <3
   - Viktor hyppäs eilen suarilla vessanpönttöön ku ovi aukes. Onneks vessa oli vedetty edellisen käynnin jälkeen. Tytär otti kisun pöntöstä ja alko sitä lavuaaris peseen. Viktor tykkäs kovasti lämpimästä vedestä. Ehkä saan kuvia pesutilanteesta vielä myöhemmin :)

   Poista