sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Juhannustaikoja...

- vai tekemisiä?

Me viätettiin isännän ja koiruuden kans kolmisin Juhannus mökillä. Nuariso oli omilla teillään, kuka missäkin.

Tekemisistä sen verran, että me ollaan puuhasteltu piäntä "huvila ja huussia" taas. Niistä seuraavassa postauksessa.

Eli mennään aiheen viereen.

Kesäkelejä odotellaan, niiku monet muutki. Ollaan täällä silti saatu nauttia satunnaisista lämmöistä. Ja edelleen se on pukeutumis kysymys, miten tarkenee. Villasukkaa jalkaan ja huivia kaulaan jos vilu yllättää.

Aamuna muutamana oon seurannu joutsenperheen elämää. Viis niitä poikasia on ollu ja on edelleen. Kyhmyjoutseniahan nämä. Meidän lahdella on alkanu asustaan myös laulujoutsenia. Niitä on useita, toistakymmentä laskettiin eilen. Taitaavat olla viimevuatisia uroksia, vai sanotaanko niitä koiraiks...


Ne parveilee isoina tokkina ja välillä niillä on hirmusta kisaa aluerajoista. Yhtenä päivänä meinas yks ajaa meidän kyhmyjoutsen- uroksen matkoihinsa, mutta ei siinä onneks onnistunu.


Siinä ne "laulajat" peseskelee itteensä pintakivillä.

Tosiaan noista keleistä...Nautittu ollaan jokasesta auringonsäteestä, mitä kohdilleen sattuu.
Aattonaki oli niin komiat kelit. Tuuli tyveni ja taivas kirkastu. Mikäs siinä oli kilistellä muutamalla skumppalasillisella.Meillä oli oikeen kultahippuset mukana :)

Ehtoon edellä, ennen auringon laskua lähdettiin isännän kans souteleen lahdelle. Meidän rantaan ei näy juhannuksen aikaan toi auringonlasku, joten me mentiin sinne, mihin näkyy.Sinne se laski, pilvirepaleitten alle ja mettän taa. Tää on tätä länsirannikon "yätöntä yätä".

Juhannuskokkoo mentiin katteleen omalle terassille. Se oliki ny komia...
- siä palo meidän mökin terassi ja portaat muitten riskujen seas.


Niistä hommista siis kuuluu myähemmin.

Me istutettiin vuasi takas raparperia meidän pihaan ja nyt jo tuli satoo muutaman oksan verran. Tein sit osasta raparperikeikaus kakun. Hyvää oli, mutta pikku sananen siitä leipomisesta...
- älä koskaan tee keikauskakkua irtopohjavuakaan, tai saat varmasti pestä uunis :DTähän loppuun viä kuva herkutteluannoksesta eiliseltä illalalta:


Merilohimedaljonki a´la isäntä.

T:anne

4 kommenttia:

  1. Oi miten ihanan kesäisiä kuvia ♥

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Tässä oli tätä ns. vapaa-aikaa. Jos jaksat odotella, tehtiin me muutakin kuten tekstissä vihjailin ;)

      Poista