sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Mites se menikään

mietin minä...

- muistaakseni oli puhetta, ettei tänä kesänä tehdä mitään rakentamiseen tai remontointiin liittyvää.

Niin, miten se sit meni?

Juurikin niin, että... Suunniteltiin isännän kans, että sauna pitäis josain kohtaa rempata. Saattaa olla kosteusvaurioita katossa ja lattialla. Mutta ei sitä nyt aleta. Ehkä talvella alotetaan purku ja sit kun pääsee paatilla mökille, aletaan laittaan kuntoon. Näin se meni.

Toteutus oliki ihan jotain muuta. Yhtenä päivänä isäntä otti työkalut esiin ja siitä se alko. Mä tyhjensin saunan ja pukuhuoneen kaikesta mikä irtoo. No, ennen sitä tietysti otin valokuvat todistusaineistoks.

Tämä oli alkutilanne:



Avonaisesta ovesta meno pukuhuoneeseen ja siitä saunaan.





Ja sit miltä sauna näytti riisuttuna:





Saunaremppaa oltiin suunniteltu jo pitkään, oli toiveita, ja ideoita, mutta miten toteutus. Toiveina oli näkymä merelle kun istut parvessa, tilaa peseytyä, lattian aukasu ja tietysti se katto piti tarkistaa. No tuumasta toimeen. 




Moottorisaha laulaan. Väliseinä pois, oven tilalle iso ikkuna ja ovi vallan toiselle seinälle. Lattia auki. Onneksemme siellä ei ollu mitään lahoa. Seinässä oli parissa kohtaa lattian rajassa tummaa, joka oli kuitenki aivan kuiva. Sisäkatto myös purettiin ja piipun ympäristö, mitä pelättiin, oli myös hyvässä kunnossa. 




Lattiasta alotettiin kasaaminen. ensin pieneläinverkkoo, sit finnfoamia ja päälle vesivaneeri. Kaatojen kans oli miettimistä, mutta hyvä tuli.


Oven alareuna piti tietty tukkia. Sit vaan odottaan ovea ja ikkunoita ja kuiasta ja kaikkee muutaki. Niistä seuraavassa postauksessa.


Tälle remontin sekamelskalle on pakko ummistaa silmänsä, hengittää syvään ja ajatella vaan tulevaa.

t: anne

2 kommenttia:

  1. Eli ensi kesäksi vinkki: älkää ottako työkaluja esiin. ;-D

    Mielenkiinnolla jään odottamaan jatkoa. <3

    Mukavaa syksyn jatkoa, Anne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu ❤️
      Taitaisi olla parempi, että suunnittelisi tosi paljon tekemisiä tulevalle, josko sitten ei tehtäisikään mitään 😅 Jatkoa tulee vähän nopeammin kuin tässä on tullut kirjoiteltua ☺️

      Poista