sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Mökkireissu

Vihdoinkin kelit antoi myöden käydä tarkistamassa Tapaninpäivän myrskyvahinkoja mökillä. Pakkanen on tehnyt töitään sen verran, että meren jäälle uskalsi mennä. Käveltiin siis mökille. Naapurustoakin oli saapunu ja siinä jään paksuutta yhdessä mittailtiin. 15-20 cm se jään vahvuus oli ja muutama sentti lunta päällä.


No, isompaa vahinkoa ei onneks ollu meidän rannassa sattunut... muuta kuin että:
Saunarannan "terassi" on leijunu tai lillunu... ihan miten vaan... paikasta A paikkaan B. Elikä se on toi lautahärpäke tuossa kivien päällä. Se olis takuu varmasti "leijunu" maailman ääriin, jollei olis ollu köydellä koivussa kiinni. Merivesi on ollu hirmusen korkeella, reilusti yli metrin normaalista. Rimpiä ja topeskaa on saunan edusta piukassa. Voi sitä päivää kun jäät sulaa ja mennään siivoon rantoja!


Laiturin alla olleet kivet meri on huuhtonu ties minne... päivä vaan paistaa alla.
Tästä saa hahmotettua... vesi on ollu korkeemmalla kuin laiturin kansi. Onneks laiturin tukipalkit on pysyny paikallaan.


Pihaan on rymähtäny valtavia oksia männyistä ja yks oksa on katkassu terassin kaidelaudan :(


Kyllä siivottavaa riittää...
No, joillakin on käyny vielä "pahemmin"... Naapurin poukamaan on meri tuonu jonkun paatin. Kalua ei siitä helpolla enää saa... kylki on revenny takaa irti...
ja kyllä siellä muutakin topeskaa on... kunhan vaan lumet ja jäät sulaa ja kaikki paljastuu.


Paluumatkalla kerättiin "voimia"... Tyrnipuskista löyty vielä jokunen marja popsittavaks :)

kuvakollaasi :)
Onkos lukijani teille tuttu marja tämä tyrni?

1 kommentti: