torstai 24. toukokuuta 2012

Sitä vai tätä?

Tässäpä pulma.
- Meillä on liikkeen pihassa jokavuotinen kesäkukkamyymälä. Olen tästä varmaan vuosi takasin kertonutkin, joten "vanhat" lukijat voivat muistaa :)


Kevään ensimmäisenä tulee aina ne ihanat narsissit, seuraavana sarviorvokit amppeleissa. Näiden jälkeen isot ja pienet orvokit "laatikoissa". Tähän asti kausikukkien myynti on suhteellisen helppoa ja osto kanssa. Tottahan kaikki alottaa kukkien laiton pihoille (ja hautausmaille myös) näillä koska ne kestää pientä pakkasta.


Sitten kun alkaa varsinainen kesäkukkasesonki, niin voi voi...
Valikoimaa on vaikka kuinka paljon:

Tässä on hyvä ja näyttävä yhdistelmä siihen "viimekesältä" jääneeseen amppeliin ;) 

- Lumihiutale ja riippuneilikka, molemmat jaksaa kukkia koko kesän, eikä vaadi hirmuista huolenpitoa.


alatasolla edessä huovinkukkaa ja samettiruusua kauniin keltaisissa sävyissä

edessä ruusubegoniaa, markettaa ja takana hortensiaa

Valmiit amppelit on kanssa hyvä vaihtoehto, jollei halua nähdä vaivaa istutushommiin. Valikomaa riittää niissäkin. Puutarhoilla on varmaan rajana vain mielikuvitus :)Tälläsellä kukkamerellä saa hoidettua hyvin omaa mielialaa... väriterapiaa saa aina kun käväsee kasvihuoneessa. Ainoo vaan, että tähän kauneuteen turtuu. Kun hoitaa ja kastelee kukkasia joka päivä, ei paljoo enää itelleen jaksais mitään laittaa ja ei tarviikkaan, sillä tää kaupan piha on meidän piha :)


Mökille tulee vietyä sit lähempänä juhannusta jotain, mitä on "jääny myymättä", sillä juhannukseen mennessä meillä tää kukkasesonki alkaa oleen lopussa. 


Tässä vielä kuvia valikoimasta... ja onhan tuolla pihalla vielä muitakin :)


On hauska kuunnella asiakkaita kun niillä on yleensä visio kukista mitä ne haluaa, mutta kun ne näkee meidän valikoimaa... suunnitelmat saattaa muuttua välillä aivan totaalisesti.Meille toimittaa kukkasia Järvelän Puutarha Ruotsalosta, Kokkolan kupeesta ja toinen on Ruusutarhat Kouvolasta. Asiakkaat kehuvat joka vuosi näitä taimia ja tulevat vuodesta toiseen niitä meiltä ostamaan.

- ja sekös vasta onkin mukavaa :)10 kommenttia:

 1. ai että!!! ei yhtään houkuta tulla ostoksille!! :) entäs jos ihan vaan yhden kukkasen..mutta minkä?? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vois meiltä joku kukka teidän terassille löytyä... nyt vaan valikoimaan ja itseasiassa just tuli rekka pihaan hetki sitten ja toi uuden kuorman :)
   - että aamulla sit vaan...

   Poista
 2. oi, mitä väriloistoa!! ihana kesä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kans NIIN kesäihminen. Ihana, ihana kesä :)

   Poista
 3. Uppeita kukkia ja kuvia...Ihan niinku nuo kukkaset hymmyilisivät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa välillä näyttää että ne oikeen nauraa... mulle, kun joskus jopa laulan niille. Näitä tutumpi vetelen, niiku "orvokki, lehdokki, vuokko ja moni muu", ruusuja hopeamaljassa, "orvokkini tummasilmä",jne...
   :D

   Poista
 4. Aivan mahtavia kukkia....eipä ihme, että niitä kehutaan ja haetaan toitekkin....)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillistä tässä on se kun näihin turtuu, eikä osaa niistä silleen nauttia. Mutta onneks asiakkatt välillä herättelee kun oikein kehuvat ja nauttivat väriloistosta :)

   Poista