sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Taas se meni...

... nimittäin viikonloppu.


Kelit oli suhteellisen hyvät täälä länsirannikolla. Perjantaina töiden jälkeen lähdettiin isännän ja koiran kans mökille ja nyt sit päätin, että otan kuvan koirasta kun se hyppää paatin nokasta mereen. Matka taittui hyvällä kelillä ja kun moottorin kaasu hellitti koira otti jo asennon, että "joko nyt". Yleensä sille annetaan lupa ja sit se poukkaa nokalle ja kiikkuu siinä reunalla tovin, kunnes hyppää.


- Nyt se homma ei menny niinku "Strömsössä"... eli "putkeen". Mä siirryin keskipenkille kuvaamista varten ja sit annoin koiralle luvan mennä keulaan ja hypätä. Kamera valmiiks ja... koira otti ja hyppäs mun vierestä sinne veteen... no, sain mä ny jonkin asteisen kuvan, mutten sitä mitä kuvittelin :)


Sinne se plumpsahti, niin että vesi räisky...
Ja niin nautinnollinen ilme naamasta kuvastu, kun pääsi mereen...


No, sää oli hetken hyvä, mutta sit alko kasaantuun Pekka Puodan lupaamia sadepilviä pohjosen puoleiselta taivaalta.
Melko synkältä se alko näyttään. Maissa oli satanu sit jo hetken kaatamalla, kun soitin kotiin nuorisolle ja kyselin asiasta. No, alko se sade sit mökilläkin... vaan hetken aikaa sato sellasta lempeetä "kesäsadetta" :
Ilma oli ihan siedettävä, kuten kuvasta näkee. Meri oli melkein peilityyni.


Sade tuli ja meni ja ilma selkis just auringon laskuun. Merivesi oli lämmenny jo 16 asteeseen. Siellä meinas jo tulla ihan "hiki" :D
- ei vaan... mutta kyllä siellä jo viihty ihan kotvan aikaa.


Lauantaina mä lähdin aamusella töihin ja isäntä jäi siivoileen rimpiä rannoilta ja vähä muutakin...
- joku kumma "kiviprojekti" sillä on meneillään... ja sitä hommaa meidän, jos muidenkin tontilla piisaa. Mietein tässä taannoin, että jos tekisin postauksen mökkimaastosta "kriittisin" silmin. Teissä lukijoissa on varmaan joitakin, jotka ette saata ymmärtää mitä "hienoa" on meidän mökillä, kun kivee on kiven vieressä ja muutenkin pihapiiri on "luonnontilassa". Meillä on sellanen periaate, että mökille mennään rentoutuun ja sinne ei istuteta mitään, mikä teettää töitä. Ja onhan siellä aina tekemistä... tuulisten tai jopa myrskuisten kelien jälkeen saa siivota käppäriä ja neulasia poluilta ja kuivettuneita oksia samoin. Ja ainahan rakennuksissa on huoltohommia...


- lauantaina töiden jälkeen ilma oli ensin kylmän tuulinen edelleen pohjosesta. Isäntä oli tehny komiat lohisopat meille... siis LOHISOPAT, ei potun pottua seassa. Porkkanoita ihan nimeks ja sit paljon sipulia ja lohta ruotoineen päineen päivineen :)


Toi lohi oli kokonaisena 7,5 kg... melkonen vetkale
Isännän serkku on kalastaja ja ostettiin lohi häneltä. Niin, mun mielestä toi soppa olis "karppiruokaa", kun siinä ei ole pottuja lainkaan (tietysti siittä puuttuu kerma)
- Mulle on tullu noista "karppipostauksista" sellasia kommentteja, etten ole niitä tänne viittiny julkasta. Jos ne nyt ei ole ihan "atkinsin" dietin mukasia, ni VHH:ta ainaski. Mutta se siitä...

Sopasta riitti koirallekki vattantäytettä.


Ehtoota istuttiin rannalla kun tuuli taas tyveni. Mun piti ottaa taas kerran kuva "kesävarpaista", mutta kun niistä puuttuu edelleen lakka ni otin kuvan vaan tossuista :)


Noi on ihan vaan feikit, en ole vielä aitoja crocseja ottaa käyttöön. Sitäpaitsi noi on mulle ainaski kaks numeroo liian isot... ihan sen takia, että niihin mahtuu villasukka :)

Naapuri tuli kans viettään viikonvaihdetta pieni hinaus mukanaan ...Tästä tuli ny tällänen pitkähkö postaus, mutta toivottavasti jaksoitte lukea. Loppuun vielä kuva auringonpalvonnasta ja -laskusta:

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

2 kommenttia:

 1. Upeita kuvia taas!! Kyllä mökki ja koira vaan on kuvauksellisia, tai sitten on lahjakas fotaaja ;) Voi meri meri ja mökki mökki, täältä tullaan kohta puoliin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne on noi kohteet :)
   - Kyllä nää maisemat "ranskan rannat" voittaa ;) Hih!!!

   Poista