sunnuntai 5. elokuuta 2012

Kukkajuttu

Eräs asiakkaamme kertoi yhtenä päivänä, että hänen kärsimyskukkansa alkaa kukkimaan. Hän lupasi tuoda näytille kukkasen kunhan avautuu.


Olen kyllä kuullut kyseisestä kukasta ja olen jopa nähnyt kuivatun kukkasen. Sen löysin yhden kirjan välistä, jonka olin ostanut jostain kirpparilta. Erikoinen on kukka ja erikoinen on sen nimihistoriakin.


Se menee näin:
- Kukka on saanut nimensä 1500-luvulla. Lähetyssaarnaajat löysivät kukan ja he näkivät kukassa Kristuksen kärsimyshistorian. Heidän mielestään köynnöksen kärhet symboloivat ruoskia. Liuskaiset lehdet taas symboloivat kiusaajien käsiä. Kukan verhiö ja terälehdet symboloivat kymmentä apostolia. Orjantappurakruunua kuvastaa lisäteriö. Heteet symboloivat vasaroita.

Kukkanen tuotiin meillä pienessä astiassa:

On kyllä melko erikoinen tapaus...

 
 Sivukuvaakin koitin siitä ottaa, mutta... mun pikku kamerani ei tee kunnollisia lähikuvia vaikka itkis :(
- sen olette varmaan huomanneet ;)


Tähän samaan voisin vielä laittaa kuvat kukista, mitkä hain vanhan kodin pihasta maljakkoon.Tämä on luonnollisesti malva

Tämän pitäisi olla isokaunosilmä
Jos joku tietää paremmin tuon viimesen... saapi korjata. Se on aikoinaan ostettu ton nimisenä taimena, mutta kukinto näyttää ihan muulta mitä kirjat ja lehdet väittää.
Hirmusesti se tykkää levitä joka paikkaan ja alkaa kukkimaan näin heinäkuun lopulla ja kukkii kauan.

Mökillä ollaan kyllä käyty joka viikonvaihde, mutta kelit on ollu vähä sitä ja tätä, joten en sit ole hirmusesti kuvaillu niillä reisuilla.
- paitsi... viime lauantaina kun oli se ainoa ihana hellepäivä... mun kamera oli sit kassissa ja pysy siellä, joten ei kuvan kuvaa, ellen sit saa lainattua tyttären kamerasta jotain :)

Se jääpi nähtäväks...

4 kommenttia:

 1. Muistan lapsuudesta, kun naapurin rouva tuli hakemaan äitini ja minut katsomaan, kun hänellä kukki kärsimyskukka...ja olisiko ollut vielä niin, että kukinta ei kestä, kuin hetken.

  Jaaha siis isokaunosilmä. Mukava tietää, kun juuri tänään sitä pihan yhdessä nurkassa ihailin ja mietin, mikähän tuokin on nimeltään....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäkin rouva, joka kukan toi, sanoi kukan kukkivan vaan päivän.
   - nyt ollaan molemmat yhtä oppineita kaunosilmän suhteen ;)

   Poista
 2. Kuvia voin lähetellä jotenkin jossain vaihees ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos etukäteen!
   - ja näinkin ite osan sun blogissa ;)

   Poista