keskiviikko 15. elokuuta 2012

Puutarhan satoa

- meinaan vanhan kodin puutarhasta.

Meillä on siellä kasvanu, tai ite ne sinne aikoinaan istutettiin...
- kirsikkapuita kaks kappaletta 
- omenapuita kaks kappaletta
- yks musta-, puna- ja valkoherukka pensas
- yks punainen ja keltainen karviainen
- yks vihreä ja liila luumu

Ja olihan meillä siellä kahta eri aikaan kypsyvää puutarhavadelmaakin, mutta ne tuhoutu kun kunnan puolesta tehtiin salaojitus naapuritonttien rajalle. Vadelma on "levinny" vähä sinne ja tänne ja niitä ollaan tässä popsittu vähä joka päivä. Otin valokuvia "sadosta". Osa kuvista meni ns. metsään, mutta jokusen sain onnistuun. Toi kuvailu on tosi mielenkiintosta tolla mun kameralla :)

Tässä kuitenkin jotain...
Kai näistä jotain selkoo saa...

Sitte toinen omenapuista kuoli viime talvena jostain kumman syystä. Myyriä tontilla ei ole ollu eikä muitakaan haittaeläviä. Jotain sille oli kuiteski tapahtunu kun ei lehden lehteä tehny. Toiseen puuhun kasvoi kymmenkunta komeeta omenan alkua, joita viikko takas kävin vielä ihailemassa. Piti sit niistäkin ottaa kuva, mutta...

Parempiin suihin oli jälleen kerran omenat menny (ei meinaan ollu eka kerta)
Meillä asustaa tässä keskustan tuntumassa useampi satapäinen naakkapopulaatio ja ne tulee parvena pihaan, pöllii omenat puista ja osan popsii oksilla. Ei ollu aivaten ainutta omppuu puussa ja maassa oli kolme nokittua rönttiä. Jos niitä nokittuja ei olis ollu... olisin voinu todeta toisen vaihtoehdon... kaksjalkaset "omppuroistot".
Eipä silti... niistä ei ole koskaan ollu harmia tolla tontilla... on sen verran näkyvällä paikalla.

Luumuja tulee vihreeseen lajikkeeseen jonkin verran, mutta liilaan Tosi paljon. Koitin kuvata oksistoa , mutta ne luumut on vielä vihreitä ja ne ei kovin kummasti puusta näy...


Saa tosta ny jotain kuvaa määrästä. Niitä on siis koko kaks ja puolimetrinen puu ihan täynnä. Otan kuvaa sit vielä kun kypsyvät... ellei naakat kerkee niidenkin kimppuun ennen mua.

2 kommenttia:

 1. Oi mitä herkkuja! Olisipa meilläkin tuollainen puutarha,tosin itse olen niin allerginen,etten voi koskea marjoihin saatikka syödä,joten minulle siitä ei olisi kovin iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävää tuo allergiasi.
   Meillä on tässä nykyisessä asunnossa pihat asfaltilla, mutta onneks saan vielä käydä tuola vanhan asunnon puutarhassa :)

   Poista