torstai 11. huhtikuuta 2013

Monipuolista...ko?

Kysyy ite syöjä.

Ihmisen ravinto kuuluis olla niin monipualista, ettei lisävitamiineja tartte purkistapäin ottaa. Kai mää ny sen tiädän (sano sanna-raipeki).

No, nyt sit näätte kuinka monipualista mun sapuskani on.
- ei, en mä ny ihan kuukautta tähän lataa, ihan viikon vaan. Tai no, ainoostaan arkipäivät, eli tyäpäivät. Niitä on kai 5 ja joskus 6... no oikeestaan melki aina toi 6. Mutta tällä eletään.

Otetaanko ensin aamupalat:


Maanantaina mulla oli sunnuntaina keitettyjä munia kaapis, tollasia pualikovia. Laitoin pakurikääpäteetä toopillisen, klasin havu-uutejuamaa, kaks näkkärin palaa ryvitaa, päällä sipasu ingmariinia. Sitte pari siivua metvurstia/ näkkäri ja siitä juustojämästä siivuja mitä kaapissa oli. Se juusto oli tota reimbowwin niinku oltermannia.
Tätä mä söin sit vielä tiistainaki, ku oli niitä munia viälä...


Keskiviikkona oli sit tehtävä muutos, ettei kyllästy.
Tein toopin pakurikääpäteetä ja laitoin klasin havu-uutejuamaa. Sit pari ryvita-näkkärin palaa, päälle sipasut phildelphia-naturellia molempiin ja vielä muutama viipale maksamakkaraa, sitä HK:n. Kurkkuaki olisin laittanu, mutta olin unohtanu edellispäivänä ostaa sen kaupasta.

Tätä mä sit jatkoin torstaina ja perjantaina, koska tykkään niin paljon tosta maksamakkarasta.
Tolla viikolla oliki sit vaan se 5 tyäpäivää.

Mennääs sit lounaaseen/päivälliseen:


Maanantaina innostuin tekeen kesäkurpitsapastaa, ku isäntä toi kaupasta lohen palan, siis sille kaveriks. Siinä niitä kurpitsoja höylätessä, höyläsin vasemman käden nimettömään sisäpualelle komeen slaissin. verta tuli ku härään kurkusta, mutta näppäränä EA-peruskurssin käyneenä liippasin sen takas paikalleen ja jätin safkan teon kätevämpiin käsiin :)
Tätä me syätiin siis maanantaina ja tiistaina päivälliseks (lounaalla meni pari näkkäriä päälisineen joista en sit kuvaa kiirees huamannu ottaa).


Tiistai-iltana isäntä teki jauhelihasta tollasta intialaismaustettua pataa muhitettuna kookoskermalla. Mulla oli sormi sellassees sitees, etten alkanu kokkaileen. Tätä me sit syätiin keskiviikkona vähä lounaalla ja päivällisellä sit jo noilla lisäkkeillä.


Torstaina alko sit jääkaapin tyhjennys, eli lounaalla syätiin vähä jotain...
 ja päivällisellä sit siitä kesäkurpitsapastasta loppuja entratun jauhelihapadan kans ja sit noita pikkuporkkanoita. Perjantaina oli "holsketta" (lue: mitä kaapista löyty... tais olla huiluntuhtia) ja sit painuttiin mökille niin että nuppu tutisi. Siellä halstrattiin lohta takassa, eikä siitäkään kuvaa...
- jaa juu, mun piti kertoo vaan arjen sapuskat :)

No, ei tässä vielä kaikki...
 Joka ilta me syödään yhdeksän ja kymmenen välillä turkkilaista jukurttia pakastemarjoilla, jokka on stevialla makeutettu. Sit hedelmiä ja pähkinöitäki sillon tällön, jollei ne ole päässy loppumaan.
Pottuja meidän ravintoympyrään ei oikeestaan kuulu, eikä pasta ja riisikään. Ihan vaan joskus niitä syödään, muttei edes kerran kuussa.
- ja silti ollaan ylipainosia :D

Tällästä tänään.

Haastan kaikki lukijani paljastaan ruokaviikon!
- ja jään uteliaana odotteleen

JK:
- sädehoidot on ny sit alkanu. Muutama minuutti kerrallaan annetaan kahdesta suunnasta sädettä joka arkipäivä tonne 22.5 asti. Toivottavasti nahka kestää.

6 kommenttia:

 1. mie syön ihan mitä sattuu ja millon sattuu aikaa olemaan ni en näillä näkymin lähde mukaan vaikka lukijasi olenkin :D sitäpaitsi en kerkeekkään ottaa kuvaa joka ruoasta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tän voi tehdä "vapaalla tyylillä" ja vaikka sellasista päivistä milloin kerkee :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, jos kerran olet sitä mieltä :)
   - ei silti, kyllä noilla vattan täyteen sai.

   Poista
 3. Taidanpa tarttua haasteeseen. Terveelliseltä näyttää tuo teidän ruokaviikko, ruisleipää, kalaa ja vihanneksia. Meillä pitäisi syödä talvella enemmän kalaa mut joskus on lähikaupan tarjonta huonoa. Mun paino-ongelmat johtuvat siitä, että syön liian isoja aterioita kerralla ja herkkujakin menee liikaa (pullaa, kakkua). Eikö teillä edes kesällä syödä uusia perunoita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää kyllä lisätä tohon, että menee sitä pipparia ja piirakkaa silloin tällöin kaffin kans, ainaki silloin ku poiketaan anoppilas. Ja kaffia juan maidon kans ainaki monta mukia päivän aikana. Uusia pottuja en viime suvena syäny yhtään kertaa, eikä niitä oikeestaan niin sit kaivannukkaan, kun ne mitä kaupasta saa... ei ne mitää uusia pottuja ole ja ite ei voi kasvattaa kun ei ole maata. Mutta, tee ihmeessä postaus omasta ruokaviikosta tai kokoa se miten vaan... jään innolla odoteleen :)

   Poista