sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Mitäs kaikkee onkaan ollu

Alottaisko vaikka Ystävänpäivästä 14.2.

Me saatiin kutsu isännän sukulaispojan Tohtorinväitöstilaisuuteen Tampereelle. No, tiätystikkään me ei päästy varsinaiseen väitöstilaisuuteen töiden takia, mutta illalla oli mahdollisuus osallistua vastaväittelijän professori Cesare Pautasson kunniaksi pidettävään väitöskaronkkaan.
Paikkana oli upea Ravintola Finlaysonin Palatsin Talvipuutarha.

kuva google kuvahaku

kuva google kuvahaku
Kuvat on ny netistä bongattuja, koska juhlan luonteelle ei sopinu alkaa räpsiin kuvia tähän tarkotukseen.
Ihmettelin kovasti, kun en ollut tiennyt kyseisestä rakennuksesta mitään, vaikka syntyperänen tamperelainen oonki. Historiaa siellä tutkiessani, sain kuulla että rakennus on ollu Finlaysonin johtajien yksityisasuntona vuoteen 1979. Tämän jälkeen se tehtiin tehtaan kokous- koulutus ja edustustiloiksi. Ravintolakäyttöön palatsi ja pihapiiri tuli 1980- luvun puolivälissä, eli silloin ku meikäläinen lopulta muutti pois Tampereelta.
Eli ei ihme, etten tiänny koko paikasta mitään.

Mutta siis, iltagaala oli puhutteleva ja juhlallinen.

Viikonvaihteessa poikettiin vielä tukkureisulla Tammertukussa ja ...
- no, neljä kärryllistä tehtiin ostoksia ja  kävin kualaamassa sisustusjuttuja, mutta mun makuuni siä ei kauheemmin ollu. Tässä pääosin:Toi valokuvatikapuu oli aikas hauska.

18.2 kävin sit jännittämässä sairaalassa kokeitten tuloksia ja ilokseni voin kertoo, että meikä on terve. Tai no...
-siltä osin joo.

21.2 menin hammaslääkäriin viisurin vihottelun takia ja se homma ei menny niinku strömsöössä. Ensin kuvattiin, mutta kuvaan ei saatu koko juurta. Sit laitettiin puudutus, joka sattu aivan hitoosti poskeen. Site alettiin poraan ja se ny ei sattunu yhtään, haju oli karsee...
- mahtoko mennä osa leukaluutaki, eli hammas avattiin tuulettumista varten.
- sit nousin tualilta ja poski alko turpoon aivan kamalasti... aattelin että mie romahan ny just!
Sain allergialääkkeen ja menin odotushuoneeseen odottaan...
- että reaktio laukee.
Ei lauennu, sain toisen allergialääkkeen ja poski oli niinku olisin tennispallon syäny. Site mentiin kysyyn jos yleislääkäri laittas kortisoonipiikin, mut hää ol lähteny kotii ja hoitajat kiältäyty mahdollisen sydämmenpysähyksen takii. Sit hammaslääkäri pamautti mun reiteen kaks lasten adrenaliinipiikkii (ku ei ollu aikuisten piikkiä yhtään saatavilla). Site soitettiin ambulanssi ja mua viätiin Poriin sairaalaan. Ambulanssis sain sit kortisoonin suaneen ja mua seurattiin siinä piuhoissa, että mitä tapahtuu. Sydän hakkas ku lampaan saparo. Pulssi huiteli 98, verenpaineet 197/98. Onneks oli ensiapuhenkilö kädes kii :)

Siä sairaalas mua sit tarkkailtiin kuutisen tuntii ja laitettiin lääkereseptien kans kotiin, poski paksuna ja alkava mustelma sinertäen.

Nyt viisuri on aukiporattuna suus, poski mustansininen ja paksu. Huamenna pitäis mennä omalääkäriltä pyytään puudutusaine-allergiatesteihin lähete, kun tolle hampaalle ei tehä mitään ennen ku saadaan selville mitä puudutusta voidaan käyttää. 

Että tällästä kivaa meillä.

Kyllä mä siinä ambulanssis mietin, että ei ihan heti olis uskonu, ku meni hammaslääkäriin, että olis voinu joutuu oikosääristen valtakuntaan jonku puudutusaineallergian takia.

Terkuin mie!

4 kommenttia:

 1. Voi hyvänen aika, johan oli hammaslääkärireissu! Onneksi selvisit ja hyvä, että selvittelevät ennen ensi kertaa, mitä lääkkeitä voivat käyttää.
  Mutta tärkeintä tuo sairaalan kokeiden tulos - ♥♥♥
  Kivaa sunnuntai-iltaa sinne huolimatta mustasta poskesta!

  VastaaPoista
 2. Täytyy nolona myöntää etten paljasjalkaisena Tamperelaisena ole ikinä käynyt Finlaysonin Palatsissa :)
  ♥ kokeiden tulokset, jes ♥ Hammaslääkäri käynti ei niinkään, jes. Noi viisaudenhampaat tuottavat yllättävän paljon tuskaa, kokemusta on :) Viisaudenhampaat, mistähän nimitys oikein tulee :D Tsemppiä kokeisiin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä hiano paikka , se palatsi, mee kesällä käymään jollet saa kutsua sinne aiemmin.
   - Mä en oo onneks joutunu isommin hammaslääkäreillä juakseen, mutta nyt mentiin oikeen pitkällä kaavalla. Eiköhän se tästä.
   Kiitti tsempeistä ♥

   Poista