sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Mökkitouhuilua

On se vaan kuulkaa komiaa, ku saa olla mökillä!
- vaikka välillä se ottaa kropan päälle oikeen kunnolla.

Meillä on mökki ollu ny kohta 11 vuatta ja nyt ollaan siinä vaiheessa, ettei oman tontin puut riittäny. Piti ostaa puita ja laahata ne mantereelta saareen. Yleensä niitä kikutetaan talvella jäisin, mutta...
- meillä oli sen verran heikot kulkumahdollisuudet tänä talvena, ettei sinne ollu autolla/raktorilla mitään asiaa ja kunnei muutakaan kulkupeliä oo, ni paattikuljetukseen oli tyytyminen.

Hommattiin pari mottia halkoo ja toinen mokoma klapii, joita vois poltella vasta Juhannuksen jälkeen. Ja kun liiteri oli ny aivan tyhjä, hommattiin viä motti kuivaa klapii. Niitä ollaan ny rehattu alkuun vähä viikko takas ja nyt sit viätiin loput.Siinä ne ny saa kuivuu ja kuivuuhan ne. Sen verran on tuulinen paikka.

Niin tuli eilen hiki puuhommis, että ku viimeset sain pinottua, otin ja menin pulahtaan mereen ja ilman saunaa...
- ja viä oikeen kahteen otteeseen. Sen jälkeen kuivat vaatteet päälle ja oli mahtava olo!

Laskettiin perjantaina verkkojata siihen rannan tuntumaan ja lauantaina tuliki ihan kiva saalis:


Affenia ei tullu ku neljä, mutta kuhaa tuli ihan riittämiin vaikka alamittaset heitettiin kasvaan. Ja kuten kalaihmiset huamaa, on tossa yks siikaki. Siika pääty kraaviin ja kuhafileet pannuun:


Koira nautti auringon paisteesta:


Oli muuten komia kuutamo lauantaita vasten yällä. Heräsin siihen ku kuu-ukko vahtas ikkunasta suaraan sänkyyn. Isäntäki oli luullu, että meillä oli jääny ulkovalot päälle. Otin muutaman kuvan, mutta ne ny ei kauheen hyvin onnistunu. Laitan kuiteski tähän yhden, että vähä näkisitte, mitä me yällä ihailtiin:


Tää kuva on otettu sisältä, eli tähän hohteeseen heräsin :)

Terkuin mie!

2 kommenttia:

 1. Ihan huippua kun näin aikaseen teidänkin mökki kausi pääs alkamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano :)
   - meikä pääsee oikeen kunnolla rentoutuun rankan talven jälkeen.

   Poista