sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Kesäkelien tuloo

Kyllä ne kesäkelit tänne länsirannikollekki alkaa tuleen. Perjantaina oli viä mökillä saaressa vaan 10 astetta, mutta tänään sunnuntaina jo aamusti 13 mittarissa.

Perjantaina jälleen laahattiin paattilastillinen tavaraa saareen. Oli tiätysti vähä ruakaa, sit oli vaatetta ja kamera. Sit me hommattiin vesipata ja tuatiin/viätiin se tällä reisulla. Siitä tulevaisuudessa, kunhan saadaan paikalleensa. Se tulee ulos. Ollaan niin kyllästytty ku saunas on kuias jonka kyljes on vesisäilö. Ennen ku siinä vesi lämpee sopivaks, sauna on niin kuuma, että parves persus käryää. On siinä kyllä toinenki vaihtoehto...
- polttaa puita pesätolkulla ovi auki, muttei siinä oo mitään järkee enää, ku polttopuut pitää viärä mailta sinne.

No, viätiin me jotain muutaki sinne, kuten laatikollinen osia:


Siinä ne ny on. Jaa että mitäs näistä synty?
- no siinä sitä koottiin ja ihmeteltiin ja vähä tarvi purkaakki, ennenku tuli valmista. Ottaa päähän, kun ei osata tehdä kunnon kasaamisohjeita, tai oikeestaan... ohjeet oli hyvät, mutta osasia ei oltu merkitty kaikkia.

No, siinä ku oltiin saatu jotain aikaseks, saatiin puhelu mereltä. Isännän veli oli tuttunsa kans tuamas Ulpukkaa (puupaatti) Porista Merikarvialle. Me otettiin juamista mukaan ja lähdettiin niitä morjestaan ulapalle, ku kerta oltiin pualesvälis niitten matkaa.

Laitan tähän väliin kuvia mereltä:

Miähet ja Ulpukka

Siä ne jatkaa jo matkaa kohti pohjosta


Me palataan mökille jatkaan kasaamista...
Ja valmista tuli:


Tommonen aputaso/lipasto siitä synty ja sijotuspaikka on kesäkööki.

Ehtoo oli komia. Istuksittiin saunan terassilla ootellen saunan lämpeemistä ja otin muutaman kuvan kesän tulosta:
Koivut on hiirenkorvalla, merivesi 12 astetta plussalla ja tuulesta ei tiatooka. Eli meressä pysty jo oikeen uimaan pikku pätkän, ei ottanu enää vanhan niveliin :D

Terkuin mie!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti