tiistai 22. maaliskuuta 2016

Kotiduuni blues

Talvi ei meinaa antaa millään periks täälä länsirannikolla ja tarkemmin suamen ennätys lumikunnassa. Vaikka aurinko kovasti aika-ajoin koittaa paistaa, aurauskinokset on ja pysyy...
- tai ainaski musta tuntuu siltä.

Toisaalta taas jäätilanne on ollu joissain paikoin hyvää ja taas toisin paikoin heikkoo. Heikkoo meidän mökkireitillä, vai onko se arkuutta ku ei olla menty?
Oli miten oli ni ei olla sit käyty mökillä sen lauhan jakson alettua, oliko se pualitoista kuukautta takas vai millon se oli...
Nyt sit vaan ollaan oltu viikonloppuja kotoillen. Ajatukset on pyäriny kodinlaitossa, siistimistä siältä ja täältä, suunnittelua sinne ja tänne. Neliöitä riittää raivaamiseen, siistimiseen ja suunnitteluun tässä vanhassa verotoimistossa. Ollaan me jo yli pualet tästä 300 neliöstä rempattu, mutta viä on sarkaa. Hitaasti hyvä tulee.

Jotain piäntä on kuiteski taas tehty.
Toi verotoimiston ns. vastaaottotila on ollu meillä ihan varastona tai vähemmän tarvittavien tavaroiden säilytyspaikkana. Huaneeseen on rinnakkain kaks ovee joissa on ikkunat. Mulla on niissä ollu verhot estämäs näkymää huaneeseen.
 Isäntä tilas joku aika takas sellasta hiakkapuhalluskalvoo, josta aateltiin tehdä näköesteet huaneeseen. Nyt sit viimein tuli sopiva hetki suunnitella, leikata ja kiinnittää kalvot laseihin. Miälestäni niistä tuli hyvät. Laitan kuvaa:

Ikkunat kuvattuna eteisen suunnasta.

Tää on huaneestapäin eteiseen.
Seuraavassa sit aikaansaannokset:


On nää ny sata kertaa paremmat ku jokku verhot...
- vai mitä ;)

No, me ei siis olla käyty omalla mökillä, mutta isännän veljen mökille poikettiin viime lauantaina. Saunottiin ja avannos käytiin. Kyllä oli komiaa!Toi oli sellanen välihuamautus.

Nyt ei muuta ku Oikeen Hyvää ja Rauhallista Pääsiäisen aikaa kaikille. Syäkää mämmiä ja sulkaamunia oikeen paljon :)

Terkuin mie!


6 kommenttia:

 1. Onpa kauniit nuo kalvot!
  Aurinkoista pääsiäisen aikaa sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvioo me vähä miätittiin. Onneks on isännän tyäkoneella vaihtoehtoja ja löyty sopiva :)

   Poista
 2. Hienot tuli! Täällä pöly pöllyää ja ikkunat täynnä sormen jälkiä, kevät on armoton tälläiselle nykyään laiskalle siivoojalle. ;)

  Aurinkoista pääsiäistä Anne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo... en mäkään noita ikkunaklaseja kehtaa näytellä. Ne on harmaataki harmaammat! En oo saanu itestäni irti alkaa niitä peseen ku määrää on Niin paljo. Voiks kuvitella...43 ikkunaa ja jokases neljä pintaa. Pakolliset kööki/ ruakahuane/ olkkari yhdistelmää on ollu pakko kluutii välillä. Muis on säleverhot silleen rakosallaan ;D

   Poista
 3. Oikein hyvää pääsiäisen aikaa Anne. ♥

  VastaaPoista