lauantai 2. huhtikuuta 2011

Toimistotiloista kodiksi

Joskus sitä ajattelee, että mitähän sitä tekis...

Nyt ei tarvii ajatella yhtään, kaikki vapaa-aika menee iloisesti uudessa projektissa nimeltään: TOIMISTOTILOISTA KOTI.
Sopivasti kattohuoneisto, koko toinen kerros omassa käytössä ;)

keittiöstä olohuoneeseen
olohuoneesta keittiöön, yhtä suurta tilaaSiitä se sitten alkoi. Ensin pientä alustavaa suunnittelua ja seinienkaatoa. Kolmesta n.20 neliön suuruisesta huoneesta tulee yksi kokonaisuus. Jokaisessa tilassa on yksi seinä ikkunaa, joten valoa riittää.

 Keittiön suunnittelussa paperille, tuli jokunen epämääräinen kuvatus tehtyä. Sitten löysin netistä Ikean sivuilta ohjelman, jolla voi suunnitella keittiön koneineen ja laitteineen. Syötetään vaan mitat, ovien ja ikkunoiden paikat ja sitten vain kaappeja paikoilleen :)

 Vasempaan "aukkoon" tulee rosterinen astianpesukone, liesitason alle ei tule uunia. Uuni tulee (kuten kuvassa) oikeaan reinaan. Sokkelilautoja en halunnut, joten kaikki kaapistot tulee seisomaan omilla jaloilla.
Jotain pientä "fiksaamista" mitoituksissa tulee, kuten oikeanpuoleinen kaappi ei tule kuvan osoittamalle korkeudelle asti yms...

pohjatyöt käynnissä tulevalle keittiöseinälle

 Remppaa tehdään pääosin itekseen ja meiltähän se käy... "Ollaan sen verta paljon näitä hommia tehty" (isännän lempilause). Sähkö- ja putkihommia tekee alan ammattilaiset luonnollisestikkin.

Jatkoa tulee sitä mukaan kun jotain oleellista tapahtuu...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti