sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Aamukaffit/teet

Näin se Äitienpäivä lähti meillä:




Nuoriso oli laittanu pöydän koreeks! Tarjolla oli karppileipää, levitettä, meetvurstia, munia, juustoo suolaseks ja kostukkeena nautin kupillisen teetä. "Jälkkäriks" oli marjapiirakkaa ja hyytelökakkua keralla kaffin ja luonnollisesti parasta seuraa, perhe! Vain kaks lasta oli poissa (ulkomailla).




- No, eilen valmisteltiin sortteja, karppaussortteja tietysti.
 Mutta niihin sortteihin tarkemmin...


Alotetaan vaikka tosta hyytelökakusta. Ohjeen bongasin karppaus.info sivulta...




Juustokakku mutapohjalla


kahdeksan annosta, tai miten vaan ;)
Pohja:
100 g tummaa suklaata
100 g voita
2 kananmunaa
1 rkl makeuttamatonta kaakaota


Päällys:
150 g maustamatonta tuorejuustoa(Philadelphia paras!)
3 dl kerma
6 liivatelehteä
1 sitruunan mehu 
1dl steviaa

Sulata voi ja suklaa mikrossa/kattilassa hellalla. Älä keitä vaan sekoittele niin että sulaa seokseksi mutta ei siis kiehu. Jäähdytä. Vatkaa joukkoon munat ja kaakaojauhe. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, kaada massa siihen ja paista 200 astetta n. 10 min.
Tee päällys:
- liota liivatteita kylmässä vedessä n. 10 min. jonka jälkeen kuumenna sitr.mehu mikrossa liki kiehuvaksi ja sekoita puristellut liivatteet siihen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahtoon makeutus, tuorejuusto ja sitr/liivatemehu. sekoita hyvin ja kaada vuokaan jäähtyneen pohjan päälle.








Anna hyytyä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään.
Voit koristella kakun esim. hedelmä- tai marjasoseella ja pursotetulla kermavaahdolla.


Pohjasta jättäisin ton kaakaojauheen pois, tuli vähä "kuivaa"


Sit seuraava. Ohjeen lainasin Ripaus elämäniloa-blogin Jenniltä, Kiitos!


Marjapiirakka
1 prk maitorahkaa
1 prk raejuustoa
2 kananmunaa
steviaa
vadelmia tai muita marjoja

Blendaa raejuusto, maitorahka, kananmunat ja makeutus sileäksi massaksi. Kaada piirakkavuokaan ja levitä marjat piirakan päälle. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia. Jäähdytä ja anna olla jääkaapissa yön yli. 






tää kuva on melko heilahtanu, mutta saapi siitä ny jotain tolkkua :)
Karppileipään tuli tällästä...


5 munaa
1/2 dl vehnälesettä
1/4 dl soijarouhetta
1/4 dl mantelijauhetta
11/2 dl vettä
1/2 dl sulat. voita
200 g juustoraastetta
( mä laitoin veden ja rasvan tilalle 2 dl kermaa)

Kaikki aineet sekasin ja levitetään uunipellille. Paistetaan 200 asteessa 20-30 min.
Tästä tuleepi 16 palaa.
Tästä ei oo kuvaa nyt ;)

KAIKILLE TASAPUOLISESTI HYVÄÄ ÄITIENPÄIVÄÄ!!!

Ja tervetuloa uusi lukija, toivottavasti viihdyt meillä :)

2 kommenttia:

  1. Onpas tutun näköiset astiat,meillä on kans noita primaveroja limenä ja sinisenä. Herkullinen pöytä ja kattaus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosi kotoinen kattaus :)
      - maito purkista, juustot ja leikkeleet myös.
      Ja vattan sai komiasti täyteen.

      Poista