sunnuntai 31. elokuuta 2014

Venetsialaisia

Vaan ei vielä Meillä mökkikauden päättäjäisiä...
- mehän mennään mökille niin kauan ku paatilla päästään ja viä ku on tullu kulkukelposet jäät. 
Mökki on meille vähä niinku toinen koti.

Se on niin, ku tyä ja koti on samas talos ja yrittäjäthän ei tyätuntejaan laske, on pakko olla joku paikka, missä ei niin miätitä noita tyäjuttuja ja ei sinne päästyä ihan joka asian takia takas tulla. Siinä on ihan suurin syy siihen, että meillä on mökki saares.

Olenki varmaan vuas takasi kertonu tarkemmin venetsialaisista ja jossen oo, ni te jokka ette oo ikinä edes kuullu moisesta, asiaa löytyy tarkemmin esim. Täältä

Meikä oli eilen vähä toistaitonen ku päästiin mökille. Syy moiseen oli...
- meillä vietettiin eilen Yrittäjämarkkinoita (siis tässä kunnassa). Mun kontollani on keittää myyntiin ohrankryynivelliä. Olin sitä siis jälleen keittämäs koko edellisen yän tossa koulukeskuksen keittiös. Velli keitettiin tilamaitoon ja luamukryyneistä. 160 litraa sitä tuli ja kaikki saatiin myytyä. Mä koitin siinä aamupäivällä vähä nukkuu, muttei siitä sit mitään tullu ja menin kattoon torihulinaa.

Siinä ehtoopäivällä me sit startattiin nokka kohti mökkirantaa. Kelit oli komiat, sain otettua terassin soffalla pikku unoset ja ku siitä auringon paisteesta heräsin (tummissa vaatteissa) olin hiestä märkä. Sen verran toi aurinko viäki lämmittää. Oli ihan pakko heittäytyä vilvottavaan mereen virkistyyn. Ja virkisti se...
- 16 asteinen vesi anto puhtia pysyy hereillä melkein keskiyähön asti.Paistettiin lettuja siinä ehtoon edellä. Herkuteltiin oikeen mansikkahillon ja kermavaahdon kera niitä.


Koiraki odotti osuuttaan plätyistä. Yleensä se saa ne ekat jokka menee pipariks. Eli takuuvarmaa ruuan oottelua :)


Ehtoo oli kyllä komia. Meri oli tyyni ja hiukan pilveili. Kynttilät ja tuikut sai palaa ihan rauhas.Valokuvista tuli kumman sinisävytteisiä, tai ei niistä tullu, keli oli sellasta. Se on sitä syksyä kait.

Rakettejaki ammuttiin, muttei niistä kuvista tullu ihan sen laatusia, että olisin viittiny teille näyttää. Muuten olivat komeita, niin meillä ku muillaki.

Syksyn satooki on saatu. Meillä kasvaa kanttarellit ihan nurkalla, siis jos kasvaa. Ja nyt on alkanu kasvaan. Niitä tulee ihan...

Meillä oli grilli ennen ihan tässä, enne ku toi kesäkööki tehtiin. Siänet sai nostaa ihan viärestä pannuun.

Siä niitä kasvaa sammaleitten seasta. Nää oli aikas piilos, mut kaivoin niitä vähä esille.
Isäntä kävi tyttärensä ja sen poikakaverin kans siänes viä aamusella ja ne löysi vaatimattomasti n. 30 litraa tatteja. Nyt niitä on sit laitettu pakkaseen ja kuivurissa on kuivumas osa.


Tälläsiä tatteja siä oli saari piukas :D

Laitan tähän viä kuvaa meidän kasvihuanesadosta:


Tälläsiä meillä on kasvatettu ja vähä muutaki...

Terkuin mie!

4 kommenttia:

 1. Upeat maisemat, upea ilta.
  Eikä ole sadossakaan moittimista;)
  Hyvää syksyn alkua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä kuusta on jälleen luvattu lämmintä, ehkä näitä iltoja tulee vielä lisää.
   Lämpimiä syyskelejä siis sulle :)

   Poista
 2. Ihanan rauhallinen tyyni meri :) Kutalassakin paukkui oikein raketit venetsialaisten kunniaksi. Sieltähän tulee sieni soosi aineet ihan nurkilta, komea on tatti niitä onkin hyviä ja puhtaita nyt paljon :) Onko tuo paloiksi leikattukin kurpitsa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on melooni. Ja hyvän makunen sellanen viä. Eka kokeilu meiltä ja kasvihuanees kyllä onnistu kohtalaisesti.

   Poista