tiistai 21. kesäkuuta 2011

Aattoillan suolapalaa

Bongasin taas kivan ohjeen netistä kun selailin "pikkusuolaisia" ohjeita. Eli kyseessä on pannukakkurulla. Tästä on tietty monia variaatioita, mutta "jussiin" sopii mielestäni parhaiten anjovis...riittävästi "suolaista" pitämään janoa yllä :)




 Anjoviskääretorttu

                                             3 munaa                                                
6 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
Täyte:
2 sipulia silppuna
1 iso rasia anjovisfileitä
1 nippu persiljaa silputtuna
2-3 dl juustoraastetta
voita vuokaan
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele uunipannu huolellisesti. Vatkaa kaikki ainekset pannukakkutaikinaksi ja kaada se uunipannuun. Paista noin 20 minuuttia.
2. Ota pannukakku uunista ja kumoa se leivinpaperille. Nosta pannukakku papereineen takaisin uunipannuun. Kuullota sipulisilppu läpikuultavaksi voissa, sekoita joukkoon anjovikset ja persiljasilppu.
3. Levitä täyte pannukakulle, ripottele juustoraaste päälle ja kääri pannukakku rullalle kuin kääretorttu. Ripottele kääryleelle vielä juustoraastetta ja gratinoi 250-asteisessa uunissa, kunnes juusto on sulanut.
Tämä piirakka laskee hyvin valkoviinin tai oluen kanssa...kannataa kokeilla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti