tiistai 23. elokuuta 2011

Karppaus, uusi elämäntapa...ko?


VHH, uusi elämäntapako?

Nyt tulee piiitkä postaus…

 Tässä kokoikänilaihduttajana olen nyt alkanu miettiin voimakkaasti tota vähähiilarista elämäntapaa. Olen sen aikoinani kyllä todennut (silloin kun mulla todettiin hiivasyndrooma johon sain häätöohjelman), että valkoinen vehnä ja sokeri kun otetaan pois ruokavaliosta… takuuvarmasti paino alkaa pudota. Se taas, miks en tota ole noudattanu, johtuu siitä, että kun silloin sain kaikki epämiellyttävät oireet kuriin… pikkuhiljaa aloin jälleen syömään kaikkea ”hyvää”. Silloin ei ollut vielä tämä muoti-ilmiöksi jo kutsuttu karppaus tapeetilla.
kuva google

 
Nyt kun tässä alkaa toi ikä lähenteleen puolta vuosisataa, päätin että jotain tarttis itelleen tehdä ja löysin sit artikkeleita karppauksen saloista. Kirjastosta lainasin muutaman karppaukseen liittyvän kirjan ja niitä tutkittuani selasin netistä lisää… löysin karppaus.info-sivut. Sinne vaan rekisteröitymään ja pääsin suoraan ytimeen, foorumille!

kuva google
Periaatehan on nyt se, että syödään mahdollisimman vähän hiilihydraattipitoisia elintarvikkeita, mutta rasvaa ja proteiineja kyllä.
Tähän kohtaan pitää lisätä, etten mä ny mihinkään Atkinssin dieetille ala… mutta ylimääräinen ns. turha hiilihydraatti pois. Sit tietysti tulee mietittyä, että mitäs kun alkaa tekeen mieli makeeta??? No, kyllä sitäkin saa syödä… kohtuudella. Jokainen tekee omanlaisen ohjelman itelleen, omaa kroppaa kuunnellen ja omista mieltymyksistä kiinni pitäen. Pari ”herkuttelupäivää ” kuukaudessa ei aja maalta merelle. Ja suklaataki saa syödä… sitä vähintään 70%:sta, liiteristä… Sanoovat noi kokeneemmat, että mitä enemmän on kaakaota, sitä vähemmän hiilareita. Ja kohtuus se tässäkin.

kuva google

kuva google
Kun selasin noita karppauskirjojen ruokaohjeita… tuli kyllä pieni epäilys, että näinköhän tää homma tosiaan laihduttaa?!? Mutta uskominen siihen mitä toisille on tapahtunut. Faktaa saapi lukea foorumilla joka päivä.

No, mun elämäntaparemontti alkaa enskuun (syyskuu) ekasta. Kerron jatkossa painonkehityksestä siten, että lähtöpaino on 0 ja siitä lähdetään miinusmerkkisellä etenemään (toivottavasti). Kerron silloin tällöin mitä syön jne… Ja jos homma ei mulla toimi… kerron siitäkin.

Toivottavasti jaksoit lukea loppuun asti. Kommentteja ja mahdollisia vinkkejä otetaan vastaan kokeneilta karppaajilta.

Kuvat googlesta ja joskin pieniä, mutta kyllä niistä selvää saapi

2 kommenttia:

  1. Jätin huhtikuun alussa ruokavaliosta pois perunan,pastan ja leivät.Makurina söin viikonloppuisin vähän pullaa tai karkkia.Joka aamu söin kauralesepuuroa.kesäkuun puoliväliin mennessä paino oli tippunu 6 kiloa!Tsemmppiä siis sulle toivottaa Heli.Niin ja muuten kokkina joudun maistamaan vähän kaikkea joten kovin ehdoton ei dieettini ollu:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Heli tsemppauksesta!!! Tosi hienosti sulla on pudonnut ja kuiteski niin pienellä muutoksella. Kyllä tästä varmaan hyvä juttu tulee kokonaisuudessaan :)

    VastaaPoista