sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Ou nou

Eilen sit mentiin mökille, eikä vaan meinattu. Isäntä sinne oli "raivannu tien" viikolla ja nyt ei ollu enää jäätkään esteenä.
Melko lohduton näky rannassa oli. Tapaninmyrsky oli tosiaan tuonu kaikkee topeskaa rannan täyteen.
Tällä kertaa ei kuiteskaan alettu siivoileen. Isäntä meni laskeen verkkoja mereen ja mä aloin lämmittään saunaa. Otin vesimittarin saunakamarin naulasta ja suuntasin askeleeni rantaan. Tuuli oli melko kovaa etelän suunnasta. Melkein saattoi sanoa, että se meni luihin ja ytimiin...
No, laitoi mittarin veteen ja odotin hetken. Ilman lämpötila oli 3 astetta ja merivesi 2, eli hyytävää puolin ja toisin.
Siinä tuulen tuivertaessa tulin siihen tulokseen, etten taida talviturkkia kyllä heittää.
Kuvasin pihan/rannan kauheutta teidänkin nähtäväksi, eli tällästä:


Saunan terassilta katottuna :(

Toi "laiturin" tapanen on ollu ns. terassi pöydälle ja penkeille... rantaruokailupaikka

Jos joku tunnistaa omakseen tota romua... saapi noutaa...
Siinä sit istuttiin mökissä iltaa ja odotettiin saunaan pääsyä...

Hyvät, jollei täydelliset oli löylyt ja kun se tuulikin tyveni, ni enkös mä sit kummiski menny ja heittäny sen talviturkkini mereen. 
- Tänä vuonna päivämäärällä 21.4 


Jouduin kyllä niitä irtonaisia jäälauttoja siirteleen edestä, jotta pääsin pulahtaan... Voi sitä olotilaa kun nousee hyisestä vedestä ja koko kroppa kihelmöi :)


 Ekasta verkkosatsista ei tullu ku kymmenkunta norssia ja pari affenaa. Sain houkuteltua isännän laskeen ihan tohon uimarannan lähelle pari verkkoo vielä yöpyyntiin ja siitä ne kalat sit taas tulikin. Aamun valjetessa isäntä koki verkot ja saalis oli komia... 19 affenaa, kolme haukee, kaks siikaa ja yks kuha niinku näitä "arvokaloja" ja lokeille epämääränen määrä särkiä.
Tietää mitä syö muutaman päivän... ei vaan, kyllä tästä lastista jaettiin sukulaisillekki :)
Ja todistusaineistoon:Toi fati on normaalia isompi :)
- aika komeet kalat!!!

2 kommenttia:

  1. Uppee kalasaalis...Mekin kahteen otteseen käytiin pilikkimässä viikonlopulla Hailuovossa ja ahveneita saatiin paistinkaloiksi. Kyllä olet rohkia tyttö pulahuksinesi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pulahteluun oppii harjottelemalla. Käy vaan koko kesän ja jatkaa pitkälle syksyyn... roppa tottuu ja siihen tulee ihan tapa :)

      Poista