keskiviikko 1. elokuuta 2012

Minä osaan...

... Sinä osaat


Syksy tuo tullessaan jälleen uusia neuleohjeita ja malleja. Ite en ole kummoinen kutoja, mutta jos helpon ja "kädestäpitäen" ohjeen saan, niin kyllä siitä jotain tulee. Niin ja osaanhan mä ny sukatki kutoo... jonkimmoiset ;)
Meillä on ollut jo vuosia myynnissä Novitan langat ja tänä vuonna olemme laajentaneet valikoimaa mm.Viking,  Regia, Marks & Kattens ja Katia, näin joitain mainitakseni.


Vikingillä on erikoinen huivilanka nimeltään Embla. Meillä on siitä kolmea väriä valikoimissa:
Lanka on tuollaista "pötkylää" jonka yläreunassa menee ns. silmukkakuja. Silmukoita noukitaan puikolle 8kpl
Alotetaan kutoon ensimmäisestä silmukasta, sen jälkeen otetaan joka toinen silmukka. Työ käännetään ja toistetaan edellinen jne...


Helppoa on kuin heinänteko... sillon "ennenvanhaan" :)
 


Näyttää melko hauskalta, vai mitä.


Tässä kuvassa on värit vähä "oudot"

 Ja lopputulos on tässä. noin 120cm huivi tulee kahdeksalla silmukalla. Ehkä seuraavan tekisin kuudella, niin siitä saapi vähän pidemmän ja kapeemman.
Ja tosiaan taidan tehdäkkin... sillä tämä huivi jää meille mallikappaleeksi kauppaan ja mä tahdon varmaankin tämän värisen ;)

No niin... nyt vaan kipin kapin lankakauppaan ja otetaan tulevat syksyiset säät vastaan lämpimin kauloin... siis kaula, kaulat... on se kauloin :D

4 kommenttia:

 1. Kyllä niitä nykyisin on jos jonkinlaista lankaa...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja varsinkin huivilankaa... tää villitys on kait tullu ameriikasta.
   - joku tuttu oli nähny Liv:llä (vai oliko se Jim) jostain ompeluohjelmasta niistä Frilla langoista ja heti kohta ne oli täälä meillä suomessa.
   Näistä saa kyllä huonompikin ompelija "onnistumisen iloa", kuten minä :)

   Poista
 2. tulee nopeesti ja kivannäköistä, varmaan moni "syyskutoja" innostuu viimeistään kun illat pimenee ja ilmat viilenee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällänen on just hyvä ompelus "ei niin hyvälle" tekijälle... helppoa ja nopeeta. Se antaa innostusta ja rohkeutta ottaa puikot toisenkin kerran käteen. Mulla on kans jo uus "juttu" käsillä, mutta siitä sit kunhan valmistuu :)

   Poista