keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Viälä ehtii

Nyt alkaa oleen viimeset hetket kerätä kuusenkerkkiä. Kuusenkerkkä on siis kuusen vuosikasvain ja sitä Ei saa poimia ilman maanomistajan lupaa. Mitä niistä kannattaa tehdä, on mm. laittaa salaatin sekaan, keittoihin ja muhennoksiin. Kerkät sisältää A- ja C-vitamiinia ja runsaasti antioksidantteja.
Parhaimmillaan kerkät on tuoreena, mutta niitä voi myös pakastaa.

Mä tein niistä siirappia.

Poimin mökiltä pikkukuusesta kerkät. 


Liotin niitä väljäs vedes vuarokauden. kaadoin liotusveden pois ja laitoin uuden veden. Keitin kerkkiä tunnin ja siivilöin keitinliemen talteen.



Liemi ei ollu kovin herkullisen näköstä. Lisäsin siihen sokerin ja aloin keitellä hissuksiin. Keitin kolme tuntia välillä sekotellen. Siirapista tuli komian ruskeenpunasta.


Purkitin siirapin pikkusiin rasioihin. On helpompi käyttää, kun ei tarvi isoo määrää lämmittää kerralla käyttöön.


Ja... minkäköhän kanssa sitä sit käyttää?
- Mun miälestä ainaski vanilijajäätelön kans on oikeen hyvää!


Ainesuhteet:

2 litraa kuusenkerkkiä
2 litraa vettä
1kg sokeria

Terkuin mie!

2 kommenttia:

  1. Onhan yksinkertaista, en ole tullut ajatelleeksi kuinka simppeliä siirapin teko onkaan. Herkullisen näköistä se ainakin on, pakko varmaan tuota on kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, yksinkertasta on. Suasittelen kyllä ja kuulin tässä juur, että siirappia voi käyttää hunajan tapaan ja jos kovin yskittää, auttaa "voiteleen" kurkunpäätä :)

      Poista